Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Data Portal

Data Portal

 Participation for Romania: 
Nyílt adatplatform és adatvizualizációs eszköz

 Fejlesztés alatt 

Az Data Portal egy nyílt adatplatform, amelynek célja a civil társadalmi adatok digitalizálása és automatizálása az állampolgárok tájékoztatása érdekében, ahoz hogy ösztönözze a helyes és koherens adathalmazokon alapuló közösségi projektek és programok kidolgozását. A sajtó segítségére vagyunk azáltal hogy az adatokat információvá változtassuk és a polgárok számára egyedi hasznos információs felület. 

A platform könnyen replikálható a helyi és / vagy központi intézmények szintjén , és lehetővé teszi az adatkészletek importjának testreszabását minden egyes szereplő számára, aki nyilvános adatokat nyit meg.

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

Segíts a Romániának szükséges digitális infrastruktúra kiépítésében.

Megoldást építette:

Alexandra Ștefănescu

Bogdan Ivanel

Cătălin Adrian Cioaba

Costin Bleotu

Cristianboldisteanu

Cristian Boldișteanu

Iani Cioccani

Marius Cristian

Nicu Surdu

Nicuurs

Nicu Urs

Olivia Vereha

Radu Ștefănescu


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web