Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Dosarul Digital

 021  Dosarul Digital

 Health for Romania: 
A hátrányos helyzetű  terhes nők egészségének monitoring rendszere 

 Elérhető megoldás 

A hátrányos helyzetű közösségek anyái gyakran csak a szülés pillanatában fordulnak orvoshoz. Sokszor az orvos akkor látja először, és nem áll rendelkezésre semmilyen előző dokumentáció. A Dosarul Digital egy esetkezelési rendszer, amelyben a szociális munkások, a mediátorok vagy a civil szervezetek létrehozhatnak egy felhasználót és naplót vezethetnek azokról a közösségek anyáiról, amelyekben dolgoznak. Az asszisztens minden látogatás alkalmával válaszol néhány egyszerű kérdésre, kérdőívekből, amelyben értékeli állapotát. Így minden anyának elkészülhet egy online doszár, ami tartalmazza az összes kérdőívre adott választ, és ez elküldhető az orvosnak is, amikor az anya szül.

A Vodafone Románia Alapítvány által adoptált megoldás

Adminisztrátor: Népi Fejlesztési Alapítvány (FDP) Kolozsvár


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Admin | Android | iOS | API