Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

DRM-V

 010  Voluntar DRM

 Environment for Romania: 
Mobil alkalmazás a terepi segítség kérésére és a spontán önkéntesek irányítására

 Elérhető megoldás 

A központosított információgyűjtés hiánya a speciális önkéntesekről, valamint a riasztási és elosztási rendszer hiánya azokon a területeken, ahol szükség van rájuk, egyenetlen beavatkozási erőfeszítéseket fog eredményezni. Az Volunar DRM a Vészhelyzetek Osztályának dedikált mobil alkalmazás, amely csatlakozik a DSU önkéntes adatbázisához, és lehetővé teszi az intervenciós személyzet számára, hogy érvényesítse a helyszínen működő önkéntes személyazonosságát, azoknak akik segítséget kínálnak, spontán önkénteseket ad hozzá a rendszerhez, kiossza őket intervenciós területekre és speciális segítséget kérhet a regisztrált önkéntesektől SMS-ben. Az alkalmazás elérhető offline is, kizárólag intervenciós csapatok használhatják.

A Világbank által adoptált megoldás

Adminisztrátor: Vészhelyzeti Osztály (DSU)

Valóra vált álom egy ilyen alkalmazás, kevés ország rendelkezik ezzel, és ez örvendetes dolog minden beavatkozási parancsnoknak. Nagyon hasznos lesz, köszönöm azoknak, akik hozzájárultak a megvalósításához.

Raed Arafat
Vészhelyzetek Osztálya

Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Mobile