Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

E cutremur

eCutremur

 Environment for Romania: 
Földrengés esetén az összes információ egyetlen keresési pontja és központosítója

 Fejlesztés alatt 

A pánik azonnal bekövetkezik egy súlyos katasztrófa után. Nagyon nehéz lesz emlékezni arra, hogy melyik weboldalon vagy platformon találhatók az információk a találkozási pontokról, hová fordulhat segítségért, milyen hatóságokkal beszélhet stb. Az áldozatoknak egyszerű, praktikus eszközre van szükségük, amely lehetővé teszi számukra, hogy megkeressék mindazt, amire szükségük van, és egyszerű, tömör információkat vagy világos listákat kapjanak a civil szervezetekről, hatóságokról vagy más szervezetekről, amelyek segíthetnek nekik. Az eCutremur egy olyan keresőmotor köré szervezett hasznos források központosítója, amelyek segítenek bárki számára hasznos információk megtalálásában katasztrófa esetén - kórházaktól, segítő központoktól, menhelyektől, jogi eljárásoktól, a mentési erőfeszítésekkel kapcsolatos információktól, más hasznos digitális alkalmazásoktól, stb

A Bukaresti Közösségi Alapítvány által adoptált megoldás

Adminisztrátor: Asociația Make Better (MKBT)

 

Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web