Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

EduLex

EduLex

 Participation for Romania: 
Jogi oktatás és jogsegély tinédzsereknek

 Fejlesztés alatt 

A legtöbb fiatal nem rendelkezik elégséges jogi ismeretekkel a különféle helyzetek megoldásához (pl. Tanári igazságtalanság, kiskorúak büntetőjogi felelőssége, családon belüli erőszak, megfélemlítés stb.), Ezért nem ismerik az elérhető jogi eszközöket úgy ahogy a törvény előírja. Az EduLex révén minden hallgatónak, aki internet és okostelefonnal rendelkezik, lehet digitális barátja, aki helyesen tájékoztatja és útmutatással látja el, ha jogi problémája van. Ugyanakkor a projekt célja egy szilárd tudásbázis kiépítése ezeknek a fiataloknak, interaktív tevékenységek (beleértve a jogi játékokat) és a hozzájuk igazított kommunikációs anyagok segítségével, vonzó módon megismertetve őket a jog és a jogrend fogalmaival.

A Finastra által adopltált megoldás

Adminisztrátor: LiderJust Egyesület


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Mobile | API