Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Health

 Lehet  működő egészségügyi rendszerünk 

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált a nagy teljesítményű, jól szervezett, minden polgár számára egyformán elérhető egészségügyi rendszer iránti igény. Az egészséghez való jog, az egészségügyi oktatás, az orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférés olyan dolgok, amelyek egy normális társadalomban természetesek. Hisszük azt, hogy ahol a problémák sürgősek, a technológia és az innováció gyógyító hatással bír.

6
objektív
22
tervezett megoldás
2
már elérhető megoldásra
4
fejlesztésben lévő megoldás
Asset 592000x

1. Objektív: Az anya és újszülött egészségének gondozása 

Státus:  A tervezés befejeződött 

A terhesség és a gyermek életének első hónapjai kulcsfontosságú pillanatok minden új szülő életében aki ennek az út elején jár. A kihívások számosak: a szülők gyorsított tanulásától és az orvosi kockázatoktól kezdve a pszichológiai és pénzügyi kiszolgáltatottságig.

Az egészségügyi rendszer gyakran gyakran sötét képet fest elénk, de a dolgok egy kis elhivatottsággal és jól megvalósított megoldásokkal megváltoztathatók, olyan eszközök létrehozásával melyek képesek a kellő támogatást útmutatás biztosítani minden érintett egyén vagy intézmény számára.

Befejezett vagy fejlesztésben levő megoldások


Asset 582000x

2. Objektív: A  súlyosan betegek támogatása

Státus:  A tervezés befejeződött 

Krónikus betegségekben, például cukorbetegségben, rákban, hepatitisben vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő embereknek hosszú távú ellátásra és folyamatos ellenőrzésre van szükségük. Ezeknek a betegségeknek a sajátossága és a tünetek súlyossága megváltoztatja az azoktól szenvedők, de a családjuk életének konfigurációját is, ami mentális, érzelmi és pénzügyi szempontból sebezhetővé teszi őket. Elemezzük az egész számukra fenntartott egészségügyi infrastruktúrát, avval a céllal hogy kihangsúlyozhassuk a jól képzett emberi erőforrásokra való igényt, a jól megtervezett és a betegekhez közel álló megoldások iránt.


Asset 572000x

3. Objektív: Hatékony egészségügyi szolgáltatások

Státus:  Tervezés folyamatban 

A funkcionális egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés minden társadalom alapvető igénye, függetlenül attól, hogy a megelőzés szintjéről, sürgősségi beavatkozásokról vagy nehéz, hosszú távú kezelésekről beszélünk.

Helyileg a közösségek nehéz úton állnak még az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében is. A földrajzi, pénzügyi és tudásbeli akadályok megakadályozzák, hogy a társadalom tagjai olyan szolgáltatásokban részesüljenek, amelyek minden polgár jogai alá tartoznak.

Mindezeket a kérdéseket megvizsgáljuk, és olyan technológiai eszközöket fejlesztünk ki, amelyek a betegeket támogatják az egész rendszer egyszerűsítésében.


Asset 542000x

4. Objektív: Mentális egészség mindenkinek

Státus:  2022 márciusában kezdünk

A mentális egészség gondozása ugyanolyan természetesnek kell lennie, mint az egészséges test gondozása a testmozgás és a megfelelő táplálkozás.

Országos szinten azonban a mentális betegségek megelőzésére és kezelésére szolgáló infrastruktúra hiányos mind a mindennapi jólétét eléréséhez, mind olyan súlyos és egyre gyakoribb problémákat illetően, mint a depresszió, szorongás vagy pszichiátriai rendellenességek.

Célunk a mentális megbetegedések megbélyegzésének leküzdése, és olyan digitális megoldásokra való áttérés, amelyek javítják az illetékes intézmények és a betegek közötti kapcsolatokat.


Asset 552000x

5. Objektív: Támogatás, nem büntetés a szenvedélybetegek számára

Státus:  2023 márciusában kezdünk

A függő embereknek hosszú távú támogatásra, a közösség megértésére és bizalomra van szükségük azokban, akikhez fordulnak.

A függőségi rendellenességeknek nem kéne hogy meghatározzák az ebben szenvedők életét, de kontroll nélkül átvehetik az életük fölötti uralmat, és nagy kihatással vannak a körülöttük élőkre is.

Nagyon gyakori probléma, és sajnos nagyon kevéssé értik meg. A függőséget mentális rendellenességként kell kezelni, nem pedig erkölcsi gyengeségként vagy akaratlanságként, ezért olyan szempontokra összpontosítunk, amelyek megváltoztathatók és javíthatók a szenvedélybetegek megszólítása és kezelése során.


Asset 562000x

6. Objektív: Működőkepés kórházak

Státus:  2024 márciusában kezdünk

A kórházvezetés összetett intézményi kihívás, amelynek eredményeitől függ a jó betegellátás. A funkcionális rendszer hatékonyan képes átvenni és kezelni mindennapi eseteket, és bármilyen típusú katasztrófa során bekövetkezett kritikus helyzetet.

Az orvosi rendszer hatékonysága a jól megtervezett és végrehajtatott belső folyamatok és ezeket áramlásainak természetes következménye, amelyek a pácienssel való érintkezésen túl zajlanak.

Romániában az ilyen hatékonysághoz vezető út nehéz és sok kihívásokkal rendelkezik, ezért vállaljuk a felelősséget, hogy kutatást és technológiai termékekkel támogassuk a hatóságokat és a betegeket az egészségügyi intézmények közötti jobb szervezés érdekében.