Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

 020  e-Sense

 Education for Romania: 
Rugalmas gyakorlatok, a süketvaksággal küzdő gyermekek számára

 Elérhető megoldás 

A süketvakságú gyermekek minőségi oktatáshoz való hozzáférése attól függ, hogy az őket kiképzők elegendő és rugalmas oktatási erőforráshoz jutnak-e vagy sem. Az ebben a helyzetben lévő gyermekeknek speciális igényeik vannak a kommunikációval, a szocializációval, a kognitív és a pszichoszomatikus fejlődéssel kapcsolatban. Az eSense egy olyan megoldás, amely a látás és a halláskárosodás kombinációja miatt egyedi igényeikhez igazodik. Az alkalmazás a tanárokat segíti a korai beavatkozásban és azon túl is, testreszabható gyakorlatokkal és játékokkal, amelyek követik a tantervet, mindenki számára nyitottak, nyílt forráskódúak, világszerte sokszorosíthatók és újrafelhasználhatók.

E Sense

Az Orange Alapítvány által adoptált megoldás

Adminisztrátor: Sense International Romania

Most, a COVID-19  időszakában, amikor a személyes kapcsolat nem lehetséges, ez az oktatási szoftver jelenti a kapcsolatot köztem és a gyermek között, az eszközöket, amelyekkel képes leszek általános kognitív stimulációs és érzékszervi stimulációs tevékenységeket végezni az igen speciális igényekkel rendelkező  süketvakságú gyermekkel.

Gabriela
Constantin Pufan Integrativ Oktatási Iskola Temesvár

Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web