Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Expert Consultation

Expert Consultation

 Participation for Romania: 
Hozzáférhető és hatékony konzultációs folyamat a szakértői csoportokkal

 Fejlesztés alatt 

Az Expert Consultation egy digitális eszköz, amely lehetővé teszi a szakértői csoportok számára, hogy közvetlenül dolgozhassanak a törvény szövegén, visszajelzésekkel, javaslatokkal, megjegyzésekkel járuljanak hozzá, szavazhassanak és módosíthassanak más résztvevők bizonyos javaslatait, cikkeit vagy észrevételeit, majd automatikusan összevonják a végleges dokumentumot. Ez az eszköz így megkönnyíti a szakértőkkel folytatott konzultációt, mindenki számára elegendő időt biztosít a véleménynyilvánításra, kiküszöböli a felesleges bürokráciát, és lehetővé teszi ugyanahhoz az információhoz való valós idejű hozzáférést több ezer olyan ember számára, akik egyébként kizárólag egyetlen kapcsolattartó ponttal folytatnának párbeszédet. Ugyanakkor kiküszöböli a törvény szövegének megfogalmazására fordított összes időt, a hasonló megjegyzések megszilárdítását és a felesleges vagy irrelevánsak megszüntetését.

Ezenkívül annak érdekében, hogy tájékozott és dokumentált véleményeket lehessen kiadni, a digitális eszköz lehetővé teszi a közreműködők számára, hogy más releváns törvényekkel közvetlenül a platform keretén belül tájékozódjanak.

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

Segíts a Romániának szükséges digitális infrastruktúra kiépítésében.

Megoldást építette:

Amalia Goia

Bogdan-Marius Mosica

Cezar Mathe

Daniel Lungu

George Bejan

Ghenadie Cebanu

Ioan Grozea

Ioan Stănila

Irina Borozan

Mihai Rînziș

Mihai-Tudor Popescu

Olivia Vereha

Radu Ștefănescu

Robert Damian

Robert-Andrei Damian


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web | API