Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Incognito Logo

 006  România Incognito

 Participation for Romania: 
Biztonságos kommunikáció az újságírók és védett forrásaik között

 Elérhető megoldás: frissítés alatt 

A biztonságos kommunikációs csatorna hiánya, amely anonimitást nyújthat mindazoknak, akik érzékeny információkat kívánnak eljuttatni a médiához, elbátortalanította a romániai forrásokat, emiatt az emberek vonakodtak jelenteni a korrupciót vagy csalást.

A Romania Incognito olyan platform, amely biztonságos e-mail címként működik a források és a média, illetve a civil szervezet között, azok számára akik információkat szeretnének küldeni. Hacsak a felhasználó nem dönt úgy, senki sem követheti a tevékenységét a platformon. Az újságírókkal vagy a különféle civil szervezetekkel való kommunikáció kulcsa kizárólag a felhasználónál van, akivel csak akkor lehet kapcsolatba lépni, ha ez úgy dönt, hogy folytatja a beszélgetést. Reméljük, hogy ennek az eszköznek a rendelkezésre bocsátásával több olyan ember jelent majd komoly problémákat, akik nem jártasak a komplex titkosítási módszerek alkalmazásában. Arra is ösztönözzük az újságírókat és a nem kormányzati szervezeteket, hogy az inkognitó használatával védjék forrásaikat.

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

Segít nekünk abban hogy a Romániának szükséges digitális infrastruktúrát kiépítsük.

Megoldást építették:

Mihaidobos

Mihai Doboș

Mihaipopescu

Mihai Popescu

Octaviandavid

Octavian David

Olivia Vereha


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web