Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Education

 Lehet  jobb jövőnk az oktatás által

Az oktatás problémái nem csak azok problémái, akik iskolákban és főiskolákon tanulnak vagy tanítanak. Minél inkább prioritásnak tekintjük az oktatást, annál inkább értjük, hogy a román társadalom problémáinak tartós, fenntartható megoldásokra, alapvető változásokra és következetes fejlesztésekre van szüksége. Az egyén kialakulásának különböző szakaszaiban elengedhetetlen a másokkal való interakció, de a jól alkalmazott technológia eszköz lehet az oktatási folyamat értékének növelésére.

6
objektív
34
tervezett megoldás
3
már elérhető megoldás
1
fejlesztésben lévő megoldás
Profesori bine pregătiți

1. Objektív: Jól képzett tanárok

Státus:  A tervezés befejeződött 

Romániában nem lehet működő oktatási rendszer jól képzett tanárok nélkül. Minél jobb tanáraink vannak, annál sikeresebb, szenvedélyesebb és jól képzett diákjaink lesznek. Akár egyetem előtti ciklusokban, akár a felsőoktatásban tanítanak, a tanárok mérföldkőnek számítanak, mivel ezek jelentik az oktatási rendszer és a hallgató közötti fő kapcsolódási pontot. Utunk velük kezdődik, mert a tanárok multiplikátorok. A több jól képzett tanár automatikusan exponenciálisan több, minőségi oktatásban részesülő hallgatót is jelent.

 

 

Befejezett vagy fejlesztésben levő megoldások


Asset 652000x

2. Objektív: Készségek a valós élethez

Státus:  A tervezés befejeződött 

Az oktatási rendszer szerepe a világ megismerése, abban a jó működése annak érdekében hogy később mi is hozzátudjunk járulni ehez . Hazánkban azonban az iskola szinte kizárólag a tudományra és a művészetekre összpontosít, nem a készségekre. A tanulóknak a világ megértésének sok igénye nem található meg az iskolai tantervekben (digitális, média, egészségügyi, pénzügyi vagy az úgynevezett ‘puha’ készségek fejlesztése).

Befejezett vagy fejlesztésben levő megoldások


Asset 642000x

3. Objektív: Oktatáshoz való hozzáférés

Státus:  Tervezés folyamatban 

Habár hivatalosan mindegyik gyerek megjelenik az intézményi elszámolásokon, az oktatáshoz való hozzáférés korlátlan hozzáférés sok romániai gyerek számára nem valóság. Ez vagy azért történik, mert az emberi erőforrás hiányos vagy nem megfelelően felkészült, vagy azért, mert sok hátrányos helyzetű térségben a gyenge vagy nem létező infrastruktúra akadályozza az oktatási tevékenységet. Sok gyermek számára az oktatáshoz való hozzáférés és a szükséges oktatási infrastruktúra (beleértve a pszichológiai vagy oktatási tanácsadást is) csak formális (jobbik esetben). A 2020-as év annál is inkább azt mutatja, hogy az oktatási rendszer nem áll készen arra, hogy minden hallgató számára hozzáférést kínáljon minőségi oktatási szolgáltatásokhoz.


Asset 612000x

4. Objektív: Biztonságos és jól működő iskolák

Státus:  2022 márciusában kezdünk 

Az a környezet, amelyben a tanulót képzik, döntő fontosságú a jövője szempontjából, nemcsak az osztályban történtek révén, hanem az is, hogy az iskolának biztonságos, megfelelő és átgondolt helynek kell lennie a tanulási folyamat támogatásához. Az iskolák működtetésének módja javítható a technológia segítségével, biztonságosabbá téve őket, a diákokat fenyegető veszélyektől mentesítve, ahol a zaklatások nem elfogadhatóak, és az általános légkör ösztönzi a kollegiális szellemben történő tanulást.


Asset 622000x

5. Objektív: Minőségi felső oktatás

Státus: 2023 márciusában kezdünk 

A román egyetemek szakemberek új generációit készítik elő, akik a román társadalmat építik. A technológia hozzáadott értéket adhat a főiskolán folytatott tanulási folyamathoz, kutatáshoz vagy gyakorlati tevékenységekhez, megkönnyítve az erőforrásokhoz való hozzáférést és javítva a képzési tevékenység minőségét.


Asset 632000x

6. Objektív: Minőségi kötelező oktatás

Státus:  2024 márciusában kezdünk 

A technológia új életet lehelhet az iskolai tantervek iskolai és középiskolai oktatásában. Számos vizsgált tudományág esetében megtalálhatunk továbbfejlesztett, diverzifikált, interaktív és vonzó oktatási módszereket a technológia segítségével.