Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

Globális jelenlét

Code For All

A Code for Romania a világ legnagyobb civil technológiai szervezeteinek hálózatának, a Code for All tagja 2017 óta, a termékek sokaságát és a közösség nagyságát tekintve a második legnagyobb szervezet ebben az iparágban. A Code for All hálózat minden évben megkönnyíti a know-how átadását a tagok és a kapcsolt szervezetek között, és biztosítja, hogy tájékoztatást kapjanak a teljes globális tevékenységekről.

2018-ban a szervezet elnökének, Bogdan Ivănelnek a Code for All koordinátora is volt, a Code for Romania pedig a három szervezet egyike volt a hálózat Végrehajtó Bizottságának. 


Rendezvények

Code For All Summit

Code for All Global Summit - Világtalálkozó

2018. október 8. és 12. között Bukarestben szerveztük és rendeztük a Code for All első nyílt csúcstalálkozóját, amelyen több mint 400 résztvevő vett részt a világ minden tájáról, a civil technológiai szervezetek és általában a civil társadalom szervezetei és hálózatai, valamint az állami intézmények képviselői , fejlesztők és szakemberek számos területen.

Universe

GitHub Universe

2019-ben előadóként vettünk részt a globális GitHub Universe konferencián, a legnagyobb, nyílt forráskódú technológiának szentelt eseményen, amelyre San Franciscóban került sor. A panelben más neves szervezetekkel vitattuk meg a nyílt forráskódú térben a menedzsment támogatásának kihívásait, és azt, hogy miként tudjuk azt a lehető leg befogadóbbá és elérhetőbbé alakítani.

Other Events

Más rendezvények

A kezdetektől számos konferencián és rendezvényen vettünk részt világszerte előadóként vagy mentorként. A  Code for Cecy Republic workshoppok-tol kezdve a, szemináriumok a PDF EEC és PDF Ukraine-nél , European Centre for Civic Engagement, Code for America csúcstalálkozón vagy a Világgazdasági Fórumon való részvételig ahol folytattuk a hősök közösségének történetét, inspirációként elmesélni, és növelik a megoldásaink globális újrafelhasználásának esélyét.


Mentorátus

Code For Md

Code for Moldova

A 2020-as év boldog pillanatot jelentett számunkra, amelyben a Black Sea Trust For Regional Cooperation támogatásával mentoráltuk és támogattuk a Moldovai Köztársaság első civil technológiai szervezetének létrejövetelét, a Code for Moldova , amely az informatikai önkéntesség ösztönzésére összpontosított, amely ma ugyanazokat a módszertanokat követi, mint a miénk, és megoldásokat tervez a saját Civic Labs-ban és a Tech for Social Good-jaiban.

Codeandomexico

Codeando Mexico

2018 novemberében a Code for Románia csapata Mexikóba repült mentorprogramra a Codeando Mexikóval, társainkkal és a Code for All kollégákkal. Három hétig munka- és tanulási foglalkozásokat folytattunk, amelyek során mechanizmusainkat és módszertanunkat a helyi valósághoz igazítottuk, hogy támogassuk Mexikó Codeando szervezeti fejlesztési folyamatát.


Alkalmazásaink újrafelhasználása

Monitoruj Wybory

Monitorizare Vot

2018-ban a Monitorizare Vot alkalmazást az ePanstwo Alapítvány és a Lengyelországban működő Observers in Action egy történelmi időben használta fel számukra - először önállóan tudták megfigyelni a választásokat. Így október 21-én, a lengyelországi helyi választásokon 89 mobil megfigyelő a helyi kontextushoz lefordított és adaptált alkalmazásunk segítségével 37 körzet és a főváros csaknem 400 szavazóirodáját figyelte.

 

Vd Moldova

votdiaspora.md

Code for Moldova megismételte és újrafelhasználta az Vot Diaspora alkalmazás forráskódját, létrehozva saját internetes alkalmazását, a votdiaspora.md, hogy segítse a diaszpóra polgárait a 2019 novemberi elnökválasztáson való szavazásban. Jelenleg a csapat a RoHelp alkalmazás replikálásán is dolgozik, amely hamarosan elérhető lesz a ajut.md címen.