Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

 008  Rezultate Vot 

 Participation for Romania: 
A választási eredmények az egyes választási fordulók kontextusában összefoglalva

 Elérhető megoldás 

A demokrácia kritikus és tájékozott polgárokra támaszkodik. A Reyultate Vot célja a választók kritikai szellemének tájékoztatása és fejlesztése azáltal, hogy a választási információkat saját elemzéseivel együtt kontextusba helyezi. Ez a platform az a hely, ahol bárki hozzáférhet a romániai választások összes lényeges információjához. A platform a következőket tartalmazza: részletes térképek az országos / megyei szintű részvételről, a választások részeredményei a közvélemény-kutatások lezárása után, amint a hatóságok közlik őket, információk a digitális választási megfigyelő rendszerből, illetve a Monitorizare Vot, Románia választási története 1992 óta a választások minden fordulóján, valamint a romániai főbb egyetemi központok szociológusainak élő észrevételei és elemzései.

Rezultate Vot

2019
kiadási év
30
év szavazási forduló eredménye
523.790
egyedi felhasználó
2.82
millió látogatás

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A Vot Romania a romániai választások iránt érdeklődők számára a teljes információs forrása kell legyen a választási ciklus lezajlása alatt. A választási nap "élő" eredményeitől az összes romániai országos, megyei vagy helyi szintű választás eredményéig, a választások során közzétett "friss" elemzésektől a szélesebb körű elemzésekig, amelyek követik a választási folyamatokat A román politikában minden információ barátságos, könnyen használható formátumban érhető el.

Claudiu Tufiș
Egyetemi docens - Bukaresti Egyetem Államtudományi Kar

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

A Monitorizare Vot olyan megoldás, amelynek fejlesztése és túlélése kizárólag az adományaitoktól függ.

Megoldást építették:

Adelina Nicolov

Alexandra Ștefănescu

Anca Cismașiu

Andrei Chirila

Andrei Chirila

Bogdan Bujdea

Bogdan Ivanel

Bogdan Vizureanu

Ion Dormenco

Mihai Popa

Mircea Moise

Nicu Surdu

Olivia Vereha

Radu Ștefănescu

Razvan Ciuca

Răzvan Ciucă

Tudor Dan

Tudor Dan


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web | API 

Partnerek: