Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

RVM

 009  RVM

 Environment for Romania: 
Emberi és anyagi erőforrások kezelési rendszere földrengés esetén

 Elérhető megoldás 

Közvetlenül egy földrengés után mindenki legfőbb gondja a lehető legtöbb élet megmentése lesz. A hatóságok által nyújtott támogatáson túl nem minden civil szervezet tudja, hogy csatlakozhat ehhez a kezdeményezéshez, és az erőforrás-állomány állapota nem világos, hiányos és elavult. A Resource and Volunteer Management (RVM)  az önkéntesek és az erőforrások kezelésének eszköze, amelyet a civil társadalom a Veszélyezteti Osztály számára elérhetővé tesz egy súlyos földrengés vagy más természeti katasztrófa esetén. Az alkalmazás lehetővé teszi a rendelkezésre álló erőforrások készletének, mennyiségének, anyagtípusainak és tárolási helyeinek kezelését, valamint az önkéntesek státusát külön szakterületekre lehet lebontani.

A Világbank által adoptált megoldás

Adminisztrátor: Vészhelyzeti Osztály (DSU)

Valóra vált álom egy ilyen alkalmazás, kevés ország rendelkezik ezzel, és ez örvendetes dolog minden beavatkozási parancsnoknak. Nagyon hasznos lesz, köszönöm azoknak, akik hozzájárultak a megvalósításához.

Raed Arafat
Vészhelyzeti Osztály

Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Client | API