Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

 011  Știri Oficiale

 Environment for Romania: 
Információs platform hivatalos forrásokból

 Elérhető megoldás 

Krízishelyzetekben az információfogyasztási magatartás gyökeresen megváltozik. Ilyen időszakokban a hamis hírek terjedése az online vagy a hagyományos médiában (nyomtatott média, rádió, TV stb.) nagyon káros, és sajnos nagyon felgyorsul. A lakosság pánikja közepette ez radikális döntéshozatalhoz vezethet, és fokozottabb félelemhez és bizonytalansághoz vezethet az emberek körében. A hivatalos hírek pontos információk forrása, amely lehetőséget nyújt a lakosságnak arra, hogy éberen figyeljen a médiában bemutatott híradások elérésére, asszimilálására és terjesztésére. A megoldást két böngészőbővítmény (Chrome és Firefox - extension) egészíti ki, amelyek segítenek az embereknek a hivatalos adat- és információforrások azonosításában a megtekintett tartalom ellenőrzéséhez.

Covid 5
Stiri Oficiale
Covid 6

2020
kiadási év
3
napot vett igénybe a platform építése
11.1
egyedi felhasználó
55.8
millió látogató

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt a RAF, ING és Vodafone Alapítvány támogatásával

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

Adományozz a Code for Romania Covid-19 járvány következményeinek enyhítésére irányuló erőfeszítéseihez.

Megoldást építették:

Alexandra Ștefănescu

Andrei Ioniță

Andrei Petcu

Gheorghe Lupu

Mihai Popa

Olivia Vereha

Paul Ghiran

Paul Ghiran


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web

Partnerek: