Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

 019  Vot ONG

 Participation for Romania: 
Átlátható választások a civil társadalom képviselői számára

 Elérhető megoldás 

VotONG egy olyan platform, amely megkönnyíti a civil társadalom képviselőinek kinevezését különböző közintézményekben, például a Gazdasági és Szociális Tanácsban, a Diszkrimináció Elleni Nemzeti Tanácsban (CNCD), a Legfelsőbb Bíróságon és más intézményekben. A választási fordulókat azon a platformon szervezik meg, amelyen a civil szervezetek nevezni tudják saját jelöltjeiket, nyíltan támogathatják a jelöltséget és szavazhatnak nyílt választásokon.

Vot ONG

2020
kiadási év
788
beiratkozott nonprofit szervezet
5.466
szavazat kifejtés a VotONG platformon
14
civil társadalom képviselő választása

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A VotONG platform választási használata:

Gazdasági és Szociális Tanács 2020 szavazás

Ez a megközelítés lehetőséget nyújt a romániai  civil társadalom számára arra, hogy átláthatóan kijelölje képviselőit olyan testületekben, mint a CES, CSM, CNI, CNCD stb. Ez az érettség bizonyítéka és fontos lépés a civil társadalom önszabályozása felé. A VotOng platform lehetőséget kínál a civil társadalom számára arra, hogy megfigyelővé váljon, és olyan szereplővé váljon, aki részt vesz a saját képviselőinek kinevezésében.

Ionuț Sibian
A Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány elnöke

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

A VotONG olyan megoldás, amelynek fejlesztése és túlélése kizárólag az adományaitoktól függ.

Megoldást építette

Alexandra Ștefănescu

Angel Râmboi

Tudor Dan

Tudor Dan

Vlad Temian

Anca Cismașiu

Bogdan Ivanel

Florin Popovici

Mihai Popa

Nicu Surdu

Olivia Vereha


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web

Partnerek: