Olvasd el Románia Digitalizálására szóló tervünket, az alábbi 5 kulcsfontosságú területen: Oktatás, Egészségügy, Környezetvédelem, Sebezhető csoportok, Részvétel.

 018  Vot Romania

 Participation for Romania: 
A román választópolgár teljes útmutatója

 Elérhető megoldás 

A Vot Romania egy olyan platform, amely megkönnyíti az állampolgárok hozzáférését a választásokkal kapcsolatos információkhoz, hozzájárulva a választási folyamat nagyobb átláthatóságához. A votromania.ro oldalra történő belépés révén minden állampolgár ellenőrizheti a szavazáshoz szükséges dokumentumokat és eljárásokat, valamint azt, hogy lakcíme szerint melyik szavazókörzethez van kirendelve. A weboldal minden választási forduló alkalmával frissítve lesz az új információival. A Vot România platformon található tartalom a Választási Megfigyelő Intézet választási szakértőivel együttműködve készül.

Vot Romania

2020
kiadási év
2
szolgált választások
40.014
használat

A Code for Romania önkéntesei által pro-bono módon épített projekt

A VotRomania segítségével pontosan két perc alatt megtudhatja, hol szavaz, és mi a szabály. Az egyértelmű és leegyszerűsített információ nagyon szükséges erőforrás azoknak a választóknak, akiknek nincs idejük követni a választási jogszabályok sok és gyakori változását - és annál is inkább örvendetes, mivel az egészségbiztonsági intézkedések tovább bonyolítják az eljárásokat.

Maria Krause
Választási szakértő

A gratulációk melegítik szívünket, az adományok segítenek a folytatásban.

A Vot Romania olyan megoldás, amelynek fejlesztése és túlélése kizárólag az adományaitoktól függ.

Megoldást építette:

Olivia Vereha

Ion Dormenco

Radu Ștefănescu

Mihai Popa

Adriana Spulber

Catalinzmole

Cătălin Zmole

George Bejan

Andrei Onel

Cosmin Vaman

Radu Sofrone

Raul Ritea

Dragoș Costache

Mariakrause

Maria Krause


Forráskód

A Code for Romania közösség által írt összes kód nyílt forráskódú. Célunk Románia kódkönyvtárának kiépítése, hozzájárulása és fejlesztésének ösztönzése a szoftveres megoldások minőségének javítása érdekében a nyilvános téren és azon kívül is. A nyílt forráskód elősegíti a digitális szereplők által kiépített digitális infrastruktúra minőségének javítását, csökkenti a költségeket azáltal, hogy azt különböző összefüggésekben újrafelhasználja, növeli az átláthatóságot, megszünteti az egyedi szolgáltatókra való támaszkodást, és ösztönzi a közreműködők közösségeinek megerősítését a szakemberek körében, akik jelenteni tudják a hibákat, vagy javítja az alkatrészeket és a funkcionalitást.

Fedezd fel a megoldás kódját itt:

Web | API

Partnerek