Centru Civic
Proiect finalizat

Centru Civic

Vezi aplicația

Din păcate, este o practică uzuală ca ONG-urile să lucreze la proiecte de tehnologie civică, fără să fie conștienți de inițiative similare sau identice. Acest fenomen conduce la risipirea resurselor într-o zonă deja afectată de lipsa de resurse. Mai mult, această lipsă de resurse conduce la abandonarea rapidă a proiectelor și aplicațiilor, chiar și atunci când se dovedesc extrem de utile.

Centru Civic 1.0 este deja on-line și a început prin listarea a peste 30 de aplicații civice dezvoltate în România. În prezent, suita de aplicații este împărțită în categorii, iar fiecare aplicație are o pagină de prezentare dedicată, împreună cu detalii de contact și informații esențiale. Platforma permite organizațiilor neguvernamentale să își adauge propriile aplicații atâta timp cât respectă un set de criterii simple, cum ar fi codul open source, conținutul actualizat și lipsa oricărei afilieri politice.

În cea de-a doua versiune, platforma Centru Civic va fi mult mai complexă pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicații să își desfășoare activitatea. Printre alte funcționalități noi, aplicația va avea un motor de căutare eficient, o bibliotecă de cod, va fi bilingv și dezvoltatorii vor putea să ajungă la audiență pentru a cere sprijin și voluntari. Centru Civic își propune să devină cea mai mare bibliotecă online de tehnologie civică din România.

Codul sursă

O Idee

Code for Romania

Echipa

Alexandru Albu

Andra Popazu

Andrei Antal

Bianca Antohe

Bogdan Ivănel

Irina Borozan

Ramona Valeanu

Răzvan Pavel

Simona Calapodescu

Silvia Petcu

Ștefan Marogel

Partnerii noștri

Casa Jurnalistului
Decât o Revistă
Vice