Code for Romania este primul ONG rom├ónesc care devine organiza╚Ťie global─â! Pute╚Ťi urm─âri ├«nregistrarea evenimentului de lansare, organizat ├«n parteneriat cu Prim─âria Haga ╚Öi Ministerul de Externe Olandez AICI.

­čöő­čÜŚÔÜí Am lansat ÔÇ×Conduc ElectricÔÇŁ - o platform─â privind mobilitiatea electric─â, ├«n parteneriat cu Enel X Way Rom├ónia

20a925f7 5e0a 198d 3d2b Ddce22189cbe

Code for Romania, cea mai mare asocia╚Ťie de tehnologie civic─â din lume, ╚Öi Enel X Way Rom├ónia, compania grupului Enel dedicat─â mobilit─â╚Ťii electrice, lanseaz─â platforma online ÔÇ×Conduc ElectricÔÇŁ, o ini╚Ťiativ─â care vizeaz─â s─â promoveze tranzi╚Ťia de la ma╚Öinile cu combustibili fosili la cele electrice, la nivel na╚Ťional.

Platforma ofer─â informa╚Ťii complete, pe ├«n╚Ťelesul tuturor tipurilor de utilizatori, despre ma╚Öinile electrice ╚Öi despre infrastructura de ├«nc─ârcare pentru acestea, disponibil─â pe teritoriul Rom├óniei. Platforma are ca scop cre╚Öterea gradului de con╚Ötientizare ╚Öi de interes al publicului pentru mobilitatea electric─â, esen╚Ťial─â pentru a reduce poluarea ╚Öi pentru a combate schimb─ârile climatice.

ÔÇ×Conduc ElectricÔÇŁ se adreseaz─â persoanelor care nu sunt familiarizate cu autovehiculele electrice, dar manifest─â deschidere ├«n acest sens, celor care exploreaz─â op╚Ťiunea de a adopta mobilitatea electric─â ╚Öi analizeaz─â beneficiile unei ma╚Öini electrice, dar ╚Öi companiilor care vor s─â ├«╚Öi optimizeze costurile cu ajutorul unei flote electrice. Platforma explic─â ├«n termeni accesibili ce costuri implic─â achizi╚Ťia ╚Öi ├«ntre╚Ťinerea unui autovehicul electric, furnizeaz─â detalii despre tipurile de motorizare, modelele de ma╚Öini electrice existente pe pia╚Ť─â, op╚Ťiuni de ├«nc─ârcare etc.

Platforma dispune de o hart─â a tuturor sta╚Ťiilor de ├«nc─ârcare electric─â existente ├«n Rom├ónia, integrat─â cu un serviciu de tip Google Maps care s─â permit─â apoi navigarea c─âtre un traseu, direct ├«n serviciul de hart─â. Aceasta afi╚Öeaz─â detalii complete despre op╚Ťiunile de ├«nc─ârcare disponibile pentru fiecare punct de ├«nc─ârcare; indic─â sta╚Ťiile publice, pe cele cu ├«nc─ârcare rapid─â, ce puncte de ├«nc─ârcare sunt folosite ├«n timp real ╚Öi cele care nu sunt momentan func╚Ťionale.

De asemenea, utilizatorii care prefer─â re╚Ťeaua Enel X Way Rom├ónia pot accesa ╚Öi separat harta interactiv─â dedicat─â acestor sta╚Ťii de ├«nc─ârcare. ├Än prezent, Enel X Way Rom├ónia are o re╚Ťea de aproximativ 350 de puncte de ├«nc─ârcare ├«n toat─â ╚Ťara, iar p├ón─â la finalul acestui an ╚Öi-a propus s─â ajung─â la aproape 500 de puncte de ├«nc─ârcare ├«n 63 de localit─â╚Ťi din ╚Ťar─â, cu o putere total─â instalat─â de peste 8.700 kW.

ÔÇ×De mai bine de 6 ani, la Code for Romania desen─âm pe o hart─â nevoile de interven╚Ťie digital─â din domenii diverse. Cu aceast─â solu╚Ťie, ne g─âsim la intersec╚Ťia a dou─â domenii vitale pentru Rom├ónia  - mediul ╚Öi educa╚Ťia.

Credem c─â prin acest proiect putem contribui la accelerarea tranzi╚Ťiei energetice ├«n Rom├ónia ╚Öi la educarea publicului despre beneficiile mobilit─â╚Ťii electrice. Platforma Conduc Electric este rezultatul muncii echipei noastre formate din programatori, designeri, cercet─âtori ╚Öi oameni de comunicare care au dedicat timp ╚Öi resurse pentru a realiza, cu sprijinul partenerilor no╚Ötri, Enel X Way Rom├ónia, un instrument util ╚Öi u╚Öor de folositÔÇŁ, a declarat Olivia Vereha, VP of Product Code for Romania/Commit Global.

Platforma poate fi accesat─â gratuit la adresa conducelectric.ro.

 

Ajut─â-ne s─â construim urm─âtoarea solu╚Ťie

Conduc Electric este doar una dintre cele peste 50 de solu╚Ťii digitale prin care am ajutat, ├«n ultimii 7 ani, peste 16 milioane de oameni. Ca s─â le ╚Ťinem ├«n via╚Ť─â, s─â le ducem mai departe ╚Öi s─â construim altele noi avem nevoie de sprijinul t─âu.