Extindem „Website Factory: NGO” în Africa, primul pas în parteneriatul cu Alianța Pan-Africană pentru Cetățenie pentru consolidarea societății civile locale
Code for Romania / Commit Global continuă extinderea Infrastructurii Binelui la nivel global cu „Website Factory: NGO” prin Alianța Pan-Africană pentru Cetățenie, un prim pas pentru consolidarea societății civile din Africa și susținerea organizațiilor neguvernamentale pentru a răspunde în mod eficient provocărilor globale actuale.
Autor: Code for Romania
București, 30 aprilie 2024: Code for Romania / Commit Global, cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, își continuă expansiunea globală prin lansarea unui parteneriat de colaborare cu Alianța Pan-Africană pentru Cetățenie - Alliance Panafricaine pour la Citoyenneté. Parteneriatul este o continuare a misiunii Code for Romania / Commit Global de a implementa Infrastructura Binelui construită în România oriunde este nevoie în lume, soluții digitale pentru a depăși provocări globale.
Acest comunicat poate fi descărcat în limba română, limba franceză și limba engleză (download docx).
Ca parte a infrastructurii digitale care va fi implementată în Africa, prima soluție digitală este Website Factory: NGO, creator inovator de site-uri web conceput special pentru organizațiile neguvernamentale, disponibil pentru ONG-urile din România prin ecosistemul de soluții NGO Hub. Constructorul de site-uri web este gratuit, ușor de utilizat și prietenos, adaptat pentru a răspunde nevoilor unice ale ONG-urilor și asigurându-le prezența online.
Societatea civilă joacă un rol esențial în gestionarea problemelor la nivel mondial, de la combaterea urgenței climatice până la acordarea de ajutor în caz de dezastre. Prin urmare, este important să avem organizații neguvernamentale solide și eficiente. Extinderea globală a Website Factory: NGO reprezintă un angajament continuu pentru a ne asigura că ele pot fi cât mai eficiente în abordarea provocărilor globale.
Lucrând pentru un viitor mai bun pentru Africa și africani, Alianța Pan-Africană pentru Cetățenie - Alliance Panafricaine pour la Citoyenneté are delegați în Africa de Est, Centrală, de Nord, de Vest și de Sud, inclusiv în Africa de Sud, Algeria, Angola, Camerun, Republica Congo, Egipt, Kenya, Maroc, Uganda, Senegal etc.
„Este o altă bornă în ceea ce privește angajamentul nostru continuu de a crea o Infrastructură Globală a Binelui, o infrastructură în care soluțiile digitale pot fi folosite în comun de ONG-uri și agenții de oriunde din lume. Ca parte a angajamentului cu Alianța Pan Africană pentru Cetățenie - The Pan-African Alliance for Citizenship, vom lucra împreună pentru a ne asigura că eforturile noastre se concentrează asupra promovării cetățeniei active și responsabile, a cooperării și dezvoltării, a migrației și azilului, a ajutorului umanitar, a inovării sociale, a prevenirii conflictelor și a menținerii păcii”, arată Bogdan Ivănel, președinte Code for Romania / Commit Global.
„Cu angajamentul și sprijinul Commit Global, societatea civilă africană se află în pragul unei revoluții digitale fără precedent. Suntem conștienți de faptul că implementarea infrastructurii digitale create de Commit Global în cele patru colțuri ale Africii reprezintă un moment definitoriu pentru poziționarea ONG-urilor în fruntea actorilor care generează schimbări sociale. Dorim să profităm de această ocazie pentru a mulțumi echipei Commit Global pentru că a făcut posibilă împărtășirea diferitelor soluții digitale cu Alianța Panafricană pentru Cetățenie. Reiterăm, de asemenea, angajamentul nostru față de succesul și promovarea parteneriatului strategic care ne unește, precum și pentru mobilizarea tuturor forțelor și resurselor noastre”, a spus la rândul său Mohammed El Abbouch, președintele Alianței Panafricane pentru Cetățenie.
Obiectivul parteneriatului este de a valorifica experiența și resursele combinate pentru a aduce contribuții semnificative pentru societate la scară globală. Prin eforturi de colaborare și valori comune, parteneriatul poate genera schimbări pozitive și crea un impact de durată în comunitățile africane.
Prin Infrastructura Binelui înțelegem ansamblul de soluții digitale open source construite și integrate strategic în ecosisteme menite să abordeze o problemă globală critică și puse la dispoziția ONG-urilor din întreaga lume, pentru a le spori eficiența și capacitatea de reacție. Eforturile izolate nu pot rezolva problemele globale, de unde și nevoia urgentă de a dezvolta o infrastructură globală pentru binele comun, pentru a salva mai multe vieți în vremuri critice, pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Prin crearea unor ecosisteme coerente care oferă un răspuns de 360 de grade la problemele globale, transformăm soluții digitale variate într-o Infrastructură a Binelui, amplificând astfel potențialul lor de a ajuta.
Alianța Panafricană pentru Cetățenie, o asociație de drept înregistrată la Paris în 1901, este o confederație pan-africană a organizațiilor societății civile (OSC) și a inițiativelor cetățenești, care lucrează pentru un viitor mai bun pentru Africa și africani, cu delegați din Africa de Est, Centrală, de Nord, de Vest și de Sud, inclusiv Africa de Sud, Algeria, Angola, Camerun, Republica Congo, Egipt, Kenya, Maroc, Uganda, Senegal și altele. Asociația susține principiile angajamentului, responsabilității și respectului pentru diversitate. Misiunea sa: să consolideze capacitatea de acțiune a cetățenilor prin sprijinirea acțiunilor conduse de organizațiile societății civile angajate în vederea apariției unei Africi democratice, solidare și reziliente, care să asigure sustenabilitatea ecologică și socială, astfel încât toți cetățenii să poată prospera cu demnitate într-un context de pace și prosperitate.
Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3000 de voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește infrastructura digitală gratuită de care societatea are nevoie. Misiunea organizației: să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei digitale. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 60 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina.
Commit Global derulează munca internațională a Code for Romania. Obiectivul său ca primă organizație neguvernamentală globală de tehnologie civică este să furnizeze gratuit o infrastructură digitală globală, astfel încât organizațiile guvernamentale, internaționale și civile să poată oferi sprijin mai rapid și mai bine coordonat în urma catastrofelor umanitare. Grație proiectelor anterioare, au fost deja sprijinite peste 20 de milioane de persoane. România exportă soluții digitale care vor ajuta totodată sute de mii de ONG-uri din întreaga lume. Obiectivul Commit Global este de a asigura accesul global echitabil la această infrastructură, indiferent de vârstă, rasă, educație.