happy birthday greeting card

La mulți ani, tuturor! La început de Aprilie, Code for Romania a împlinit patru ani. Patru ani de când un număr mic de oameni s-au strâns într-un apartament care nici măcar nu era în România pentru a pune bazele Code for Romania. Au fost patru ani lungi și ocazional foarte grei. Am avut parte de nopți nedormite la fiecare ciclu de alegeri, de zile pline cu întâlniri și call-uri și, recent de o lună (cu nopți nedormite și zile pline de întâlniri și call-uri) de lucrat la foc continuu pentru a încerca să adresăm cea mai mare criză pentru societatea noastră în istoria recentă.

Pe parcurs am avut dificultăți, ne-am schimbat fundamental, am creat cicluri și flow-uri noi, am inovat, am dat greș și era să rămânem fără bani și vlagă de mai multe ori și să ne închidem. Ce ne-a ținut funcționali prin multe luni dificile, la limita burnout-ului ați fost voi. Susținătorii, prietenii și finanțatorii noștri. Fără voi am fi închis de multă vreme prăvălia.

Da, pe parcursul acestor patru ani de tehnologie civică în România am întâlnit foarte mulți oameni extraordinari, genul de oameni care te fac să ai din nou încredere în viitorul țării. Și pentru că sunt într-adevăr oameni extraordinari, mulți dintre ei ne-au scris (sau chiar trimis video-uri) să ne spună La Mulți Ani!

Începând cu un hackathon ținut sub cod galben de ninsoare, într-un martie târziu; continuând cu nopțile în care schimbam frenetic mesaje creându-l pe GICU, acel Făt Frumos al inteligenței artificiale care s-ar fi luptat parte în parte cu dezinformarea, aproape de la începuturile voastre, am fost parteneri. La mulți ani! Să creșteți mari și să continuați să infuzați României entuziasmul pentru tehnologia care ne face lumea mai bună.

Echipa CJI (Centru pentru jurnalism independent)


La muți ani Code4Ro. Dintr-o mie de gânduri de bine cele mai potrivit din punctul nostru de vedere în aceste momente este unul simplu dar plin de recunoaștere: MULȚUMIM! Sunteți o cărămidă de bază la tot ecosistemul unei țări funcționale, cu o societate responsabilă și informată. 01010110 11000100 10000011 00100000 01101001 01110101 01100010 01101001 01101101 00100001 (o să reușiți să traduceți cu siguranță)

Echipa MKBT: Make Better


Oameni buni, vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru lume! E nevoie ca multe lucruri să meargă brici ca o comunitate atât de mare să lucreze cu atâta precizie și dedicare pentru un obiectiv comun, așa cum vă iese vouă mereu, și faptul că ați reușit în doar patru ani să faceți atât de multe spune enorm despre etica și viziunea voastră. Vă mulțumim că sunteți pe baricade și acum, când avem nevoie de transparență și date actualizate constant. Ne inspirați și ne dați curaj tuturor!

Georgiana Ilie și echipa DoR (Decât o revistă)


La mulți ani Code4 pentru 4 ani de inovare, viziune și tehnologie puse în serviciul binelui public. Pentru noi, la Expert Forum și FiecareVot colaborarea cu voi a însemnat o super oportunitate de a publica rezultate ale monitorizării alegerilor aproape în timp real și ne-a scutit de zeci de ore de centralizat date. Și a creat o legătură mai strânsă cu observatorii noștri prin aplicația Monitorizare Vot. Pentru mine colaborarea cu voi a reprezentat o oportunitate excelentă de a învăța, de a adapta mai bine beneficiile tehnologiei la activitatea mea și bucuria de a cunoaște o echipă de oameni faini și dedicați. Să ne auzim cu bine la sărbătoarea Code4X2 și mult succes în aceste zile mai puțin obișnuite!

Septimius Pârvu și echipa Expert Forum (EFOR)


Pentru ca va puneti la dispozitie ore din viata, cunostinte dobandite in ani de studiu si munca, dar mai ales pentru ca daruiti bucati de suflet si energie personala in fiecare proiect, va multumim si va felicitam, dragi voluntari si coordonatori Code4Ro : La Multi Ani si la cat mai multe reusite! La multi ani :)

Roxana Brahasteanu și echipa Sustainalytics


Oameni misto, cu energia orientata in scopuri bune. La multi ani, C4R!

Marius Cristea, IQAds (Pentru cei care nu știu cei din echipa IQAds au fost gazdele noastre și colegi de birou pentru aproape doi ani!)


La multi ani Code4RO! Vreau sa urez cat mai multi ani de unitate si creativitate in ceea ce faceti! Sunt convins ca toate eforturile noastre, luate laolalta, vor ajuta Romania sa fie un loc mai bun si mai sigur pe viitor! Tehnologia ne poate ajuta la fel de bine cum ne poate incurca, depinde de noi sa o folosim pentru a construi acel viitor (digital) pe care ni-l dorim. Legal & tech go hand in hand, so let’s keep up the good job! Cele mai bune urari din partea comunitatii Lideri pentru Justitie & Asociatiei LiderJust!


La multi ani frumosi si buni! Va uram sa faceti ceea ce ati facut si pana acum, si inca bine: sa faceti ca lumea noastră să se învârtă.

Cristina Hanganu de la Lidl România


Hei, Dacă v-ar fi spus cineva acum 4 ani cât de mult veți însemna pentru societatea întreagă, nu doar pentru societatea civilă ați fi râs, nu? Vă datorăm multe noi, cei care doar folosim soluțiile pe care le faceți. Dar în perioada asta parcă mai mult ca oricând. Mulțumim pentru fiecare linie de cod, pentru fiecare zbatere prin care găsiți ce e relevant cu adevărat pentru societate. Mulțumim că suntem parteneri.La mulți ani. You really are the ones we’ve been waiting for.

Alexandra Maier și echip ING România


La mulți ani creativi și la multe soluții digitale pentru România! Vă mulțumim pentru parteneriat și va felicitam pentru ce faceți! Cu admirație, Echipa RAF

Romanian - American Foundation


La multi ani! Vă dorim să fiți fericiți, sănătoși și tot ce e mai bun! Nici nu știi cât ne bucurăm că v-am cunoscut și as vrea să știi că sunteți niște oameni minunați și vă mulțumim mult pentru tot ce faceți!

Andra și echipa Macadamian


La multi ani Code4Romania! Să aveți timp să vă bucurați de tot ce realizați și să fiți mereu supereroi pentru cei din jurul vostru.

Alexandra Călin și echipa World Bank


La mulți oameni inimoși din Code. Îmi găsesc greu cuvintele pentru că munca voastră este dincolo de cuvinte. Să nu renunțați, să fiți la fel de darnici cu timpul, inspirația și darul vostru de a ne ajuta pe toți să ne conectăm, să îi ajutăm la rândul nostru pe cei din jur. Curaj! Nu renunțați.

Ilinca Apetrei, Fundația Comunitară București


Vă dorim mult succes în toate proiectele voastre, să continuați să faceți lucruri mărețe ca până acum. Impactul vostru în societate este foarte important pentru noi toți! La mulți ani!

Alisa și echipa Cegeka

La mulți, mulți ani înainte! Cu toții ne bucurăm de proiectele Code4Romania, fie că suntem ONG, cetățeni implicați sau implicați civic sau beneficiarii unei alte organizații. Vă mulțumim că existați, mai ales pentru că nu există o altă organizație de acest tip în România. Avem foarte multe motive pentru care să vă fim recunoscători, atât vouă, membrilor organizației, cât și voluntarilor, care vă sunt alături cu experiența lor în această perioadă. Necesitatea existenței voastre credem că este cel mai bine dovedită de cele patru premii câștigate de-a lungul ultimelor trei ediții ale Galei Societății Civile. La mulți ani și la cât mai multe proiecte câștigătoare!

Flori de la Gala Societății Civile


Will Tyner
Evozon


Ryan Cozier


Codru Vrabie


Dar mulțumirile astea nu ne aparțin doar nouă, ci și vouă. Nu doar cei din echipa centrală au avut parte de nopți nedormite și call-uri interminabile ci și cei din comunitățile locale, cei peste 1500 de voluntari din toate domeniile, de la programatori și designeri la business analysts și produceri. Mulțumirile aparțin și susținătorilor și donatorilor, sponsorilor noștri precum Romanian-American Foundation, Lidl, Fundația Vodafone Romania, ING Bank, Patria Bank și tuturor celor care ne-au dat vreodată un like pe Facebook, Instagram, LinkedIn sau Twitter. Suntem aici mulțumită vouă, motiv pentru care vrem să adăugăm un mare MULȚUMIM la cele de mai sus pentru voi, toți. Vă mulțumim tuturor, voi sunteți eroii tehnologiei civice de care avem cu toții nevoie. La anul, când o să fim cu toții mai liberi, dăm petrecere!

Până atunci însă avem în față o pandemie, două evenimente electorale și un viitor incert. Dar noi suntem aici gata să acționăm, pentru nevoile de tehnologie civică din România. Sperăm ca și voi să ne fiți alături. La mulți ani!