În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Br Transp

Bulina Roșie

 Environment for Romania: 
Harta clădirilor cu grad ridicat de risc și resurse utile pentru consolidare

 Soluție în lucru 

Gradul de interes cu privire la consolidarea clădirilor cu grad mare de risc este redus, ceea ce face mobilizarea proprietarilor foarte dificilă de către administratorii asociațiilor de locatari. În prezent, nu este clar pentru toți cei implicați ce eforturi trebuie făcute, la această situație contribuind și multe mituri care se învârt în jurul proceselor de consolidare care sporesc nivelul de dezinformare. Seismic Risc este o platformă de colectare și vizualizare de date despre clădirile cu risc seismic. Oferă detalii despre gradul de ocupare, informații utile despre consolidare, informații dedicate asociațiilor de proprietari și legislație explicată pe înțelesul tuturor.

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Administrator: Asociația Make Better (MKBT)

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Ajută-ne să construim infrastructura digitală de care România are nevoie.

Soluție construită de:

Alexandru Buhai

Alexandru Buhai

Angel Râmboi

Technology Officer (pro bono)

Bogdan Hopulele

Constantin Lungu

Dan Ichim

Daniel Ursache

Francisc Czobor

Francisc Czobor

Geo Emacu

Irina Borozan

Technology Officer (pro bono)

Iulius Curt

Lorena Mitrea

Olivia Vereha

Vice President of Product

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Tudor Amariei

Technology Officer (pro bono)
Vlad Plesu

Vlad Plesu


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web