Code for Romania este primul ONG românesc care devine organizație globală! Puteți urmări înregistrarea evenimentului de lansare, organizat în parteneriat cu Primăria Haga și Ministerul de Externe Olandez AICI.

Data Portal

Data Portal

 Participation for Romania: 
Platformă de date deschise  și vizualizare de seturi de date

 Soluție în lucru 

Data Portal este o platformă de date deschise care își propune să digitalizeze și automatizeze seturile de date din societatea civilă pentru a crește gradul de informare al cetățenilor, pentru a putea încuraja dezvoltarea de proiecte și programe comunitare având la bază seturi de date corecte și coerente. Venim în sprijinul mass-media cu date transformate în informații pentru a construi o platformă unică de stocare a informațiilor utile pentru cetățeni.

Platforma este ușor replicabilă la nivel de instituții locale și/sau centrale și permite customizarea importului seturilor de date specifice fiecărui actor care dorește să deschidă date publice. 

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Ajută-ne să construim infrastructura digitală de care România are nevoie.

Soluție construită de:

Alexandra Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Bogdan Ivanel

Președinte

Cătălin Adrian Cioaba

Costin Bleotu

Technology Officer (pro bono)
Cristianboldisteanu

Cristian Boldișteanu

Iani Cioccani

Marius Cristian

Nicu Surdu

Technology Officer (pro bono)
Nicuurs

Nicu Urs

Olivia Vereha

Director of Product

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web