Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Date Ong

Date ONG

 Participation for Romania: 
Toate informațiile despre sectorul ONG din România

 Soluție în lucru 

Sectorul ONG este unul dintre principalii factori care au influențat, prin eforturi susținute, creșterea transparenței din partea instituțiilor publice. Principiul transparenței trebuie să se aplice inclusiv societății civile și, pentru aceasta, DateONG va fi platforma care va aduce într-un singur loc informațiile esențiale despre sectorul ONG din România.

Construit ca un agregator de informații, DateONG are două componente interconectate: (1) un sistem de integrare de date în mod automat din multiple surse precum registrul ONG, Ministerul Finanțelor, ONG Hub și toate aplicațiile din ecosistemul pe care îl deservește precum și alte surse accesate fie automat, fie manual și (2) o interfață de vizualizare de date care va permite utilizatorilor să navigheze prin informațiile disponibile într-un mod interactiv pentru a vedea imaginea de ansamblu a sectorului în România, conexiunile dintre actori, relațiile de asociere, finanțare sau subordonare etc.