Pe Blogul nostru poți citi rapoartele noastre de cercetare și prototipare din programul Civic Labs pentru anul 2020-2021, în domeniile Educație, Sănătate, Grupuri Vulnerabile, Mediu, Participare Civică.

DRM-V

 010  Voluntar DRM

 Environment for Romania: 
Aplicație mobilă de solicitare de ajutor în teren și management de voluntari spontani

 Soluție live 

Lipsa colectării centralizate a informațiilor cu privire la voluntarii specializați și lipsa unui sistem de alertare și alocare a acestora în zonele în care este nevoie de ei va duce la eforturi inegale de intervenție. Voluntar DRM este o aplicație mobilă dedicată Departamentului pentru Situații de Urgență care se conectează la baza de date de voluntari a DSU și care permite echipajelor de intervenție să valideze identitatea unui voluntar în teren care se oferă să ajute, să adauge voluntari spontani în sistem, să îi aloce în zone de intervenție și să solicite ajutor specializat prin alerte SMS a voluntarilor înregistrați. Aplicația este disponibilă și offline și poate fi utilizată exclusiv de echipele de intervenție.

Soluție adoptată de Banca Mondială

Administrator: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

E un vis să avem o așa aplicație, sunt puține țări care au asta și este un lucru binevenit pentru orice comandant de intervenție. Va fi de foarte mare ajutor, le mulțumesc celor care au contribuit la realizarea ei.

Raed Arafat
Departamentul pentru Situațiii de Urgență

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Mobile