Pe Blogul nostru poți citi rapoartele noastre de cercetare și prototipare din programul Civic Labs pentru anul 2020-2021, în domeniile Educație, Sănătate, Grupuri Vulnerabile, Mediu, Participare Civică.

EduLex

EduLex

 Participation for Romania: 
Educație juridică și ajutor legal pentru adolescenți

 Soluție în lucru 

Majoritatea tinerilor au o bază de cunoștințe juridice insuficientă pentru soluționarea diferitelor situații cu care s-ar putea confrunta (e.g. nedreptățirea de către profesori, răspunderea penală a minorilor, violența în familie, fenomenul de bullying etc.), motiv pentru care nu cunosc mijloacele legale de apărare pe care legea le pune la dispoziție. Prin EduLex, fiecare elev care are acces la un smartphone cu internet va avea un prieten digital, care să-l informeze corect și să-l îndrume atunci când are o problemă de natură juridică. În același timp, proiectul urmărește să construiască o bază de cunoștințe solidă pentru acești tineri, cu ajutorul unor activități interactive (inclusiv jocuri cu tematică juridică) și materiale de comunicare adaptate lor, pentru a-i familiariza într-o manieră atractivă cu concepte de drept și justiție.

Soluție adoptată de Finastra

Administrator: Asociația LiderJust

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Mobile | API