În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Expert Consultation

Expert Consultation

 Participation for Romania: 
Proces accesibil și eficient de consultare cu grupuri de experți

 Soluție în lucru 

Expert Consultation este un instrument digital care le permite grupurilor de experți să lucreze direct pe textul de lege, să contribuie cu feedback, propuneri, comentarii, să voteze și să amendeze anumite propuneri, articole sau comentarii ale altor participanți și apoi să consolideze automat documentul final. Acest instrument va permite astfel eficientizarea consultării cu experți dând timp suficient tuturor să își exprime opinia, eliminând birocrația inutilă și permițând accesul în timp real la aceeași informație pentru mii de oameni care altfel ar dialoga exclusiv cu un singur punct de contact. În același timp elimină și toată perioadă petrecută pe formatarea textului de lege, pe consolidarea comentariilor similare și eliminarea celor inutile sau irelevante.

Mai mult, pentru a putea emite păreri avizate și documentate, instrumentul digital le permite contributorilor consultarea altor legi relevante direct în platformă.

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Ajută-ne să construim infrastructura digitală de care România are nevoie.

Soluție construită de:

Amalia Goia

Bogdan-Marius Mosica

Cezar Mathe

Daniel Lungu

George Bejan

Technology Officer (pro bono)

Ghenadie Cebanu

Ioan Grozea

Ioan Stănila

Irina Borozan

Technology Officer (pro bono)

Mihai Rînziș

Technology Officer (pro bono)

Mihai-Tudor Popescu

Olivia Vereha

Vice President of Product

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)
Robert Damian

Robert-Andrei Damian


Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web | API