În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Incognito Logo

 006  România Incognito

 Participation for Romania: 
Comunicare securizată între jurnaliști și sursele lor protejate

 Soluție finalizată: în proces de update 

Lipsa unui canal de comunicare securizat,  care ar putea oferi anonimatul tuturor celor care doresc să trimită informații sensibile către mass-media, a descurajat sursele din România, făcându-i pe oameni să fie reticenți în raportarea faptelor de corupție sau a fraudelor.

Romania Incognito este o platformă care funcționează ca o adresă de e-mail electronică securizată între surse și media sau ONG-ul către care se dorește trimiterea de informații. Nimeni, dacă nu se decide altfel, nu poate urmări activitatea unui cetățean în platformă. Singura persoană care deține cheia de comunicare cu jurnaliștii sau diversele ONG-uri este inițiatorul care poate fi contactat numai dacă el decide să continue conversația. Sperăm că, făcând acest instrument disponibil, mai mulți oameni, care nu sunt suficient de pricepuți pentru a utiliza metode complexe de criptare, vor raporta acum despre probleme grave. Încurajăm și jurnaliștii și ONG-urile să își protejeze sursele prin utilizarea Incognito.

Soluție dezvoltată pro-bono de voluntarii Code for Romania

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Ajută-ne să construim infrastructura digitală de care România are nevoie.

Soluție construită de:

Mihaidobos

Mihai Doboș

Mihaipopescu

Mihai Popescu

Octaviandavid

Octavian David

Olivia Vereha

Vice President of Product

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web