În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Ong Hub

ONG Hub

 Participation for Romania: 
Ecosistemul Code for Romania pentru societatea civilă, într-un singur loc.

 Soluție în lucru 

Nu toate ONG-urile dispun de resurse tehnice, materiale sau umane suficient de specializate și diverse care le sunt necesare pentru a-și putea desfășura în condiții bune activitatea. Iar sectorul ONG are nevoie de soluții specifice, simplificate și centralizate. ONG Hub va fi platforma unde sectorul non-profit va putea accesa dintr-un singur loc toată infrastructura de soluții digitale pe care Code for Romania le pune la dispoziția societății civile (Redirecționează.ro, VotONG, Website Factory etc).

Construit ca un sistem de single-sign-on, ONG Hub permite organizațiilor accesul gratuit cu credențiale unice la un centralizator care îi ajută să identifice și să folosească soluțiile puse la dispoziție pro-bono de Code for Romania. Sistemul este un dashboard simplu de unde un ONG poate fie să acceseze platforme precum Redirecționează.ro sau VotONG fie să solicite sprijin pentru instalarea unor sisteme customizate precum Paul, Alex sau Teo. Tot aici, organizația își va putea menține un profil unic actualizat pe baza căruia accesul la toate aceste servicii va putea fi garantat și făcut disponibil permanent. Datele stocate de ONG Hub despre sector, anonimizate și agregate, vor putea fi deschise publicului larg.

Înscrieți-vă ONG-ul pentru a primi gratuit aceste soluții

Website Factory Ong 1

Website Factory: ONG

Website-uri ușor de construit pentru toate ONG-urile.

 Soluție realizată 

Pentru cele mai multe dintre ONG-uri nu există o soluție simplă, utilizabilă de către persoane fără aptitudini tehnice și adaptată nevoilor lor specifice. Website Factory: ONG va fi o soluție care va permite oricărui ONG să își construiască ușor un website care să ofere principalele tipuri de conținut de care organizațiile au nevoie, soluții pentru prezentarea rapoartelor, pentru strângere de fonduri și comunicare cu publicurile-țintă etc.

Website Factory: ONG este o soluție unică, dezvoltată unitar, care poate fi apoi reutilizată de orice organizație. Astfel, fiecare asociație va avea posibilitatea să-și construiască un site care să conțină informațiile esențiale și relevante pentru o bună comunicare cu donatorii și cu publicul larg. Compusă din module simple, accesibilizate, care facilitează publicarea de informații, de cod de conduită, de documente oficiale, cu template-uri de rapoarte anuale și integrată cu module de colectare de donații online, această soluție vine în sprijinul întregului sector, pro-bono pentru a le ajuta să comunice mai eficient și să își crească capacitatea de strângere de fonduri.

Instalările soluției încep din septembrie 2022 în ordinea înscrierilor. 
Fiecare ONG înscris va primi o notificare prealabilă instalării de la echipa Code for Romania.

Paul

PAUL

Manager de baze de date pentru ONG-uri.

 Soluție realizată 

În funcție de specificul său, fiecare asociație lucrează cu instrumente multiple și baze de date care nu comunică între ele, fiind astfel dificil pentru cei care operează cu aceste date să extragă informații utile și să poată avea mai multă claritate în managementul publicurilor-țintă, al donatorilor și tuturor celorlalți stakeholderi. Paul este asistentul ONG-urilor, specializat în lucrul cu bazele de date, fiind un instrument open-source ușor de utilizat și adaptabilă nevoilor fiecărei organizații. Construit cu un nivel de flexibilitate uriaș, Paul permite consolidarea de baze de date din surse multiple, uniformizarea și curățarea lor și apoi concatenarea, prelucrarea, filtrarea și exportarea acestora. Paul poate fi integrat și cu serviciile de WooCommerce pentru cei care au magazine online de produse ale organizației și cu servicii de newslettere, de tip Mailchimp.

Instalările soluției încep din septembrie 2022 în ordinea înscrierilor. 
Fiecare ONG înscris va primi o notificare prealabilă instalării de la echipa Code for Romania.

redirectioneaza.ro

Redirecționează

Colectarea formularelor prin care pot fi redirecționați 3,5% din impozitul pe venit, digitalizată.

 Soluție live 

În fiecare an, orice cetățean poate alege să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venit către o cauză în care crede și pe care vrea să o susțină. Cu toate aceste, majoritatea nu o fac niciodată din două motive: un proces greoi și lipsa informațiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea susține. Mai mult, și ONG-urile se confruntă cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirecționare către audiențe foarte largi, într-un mod simplu, fără consum de resurse suplimentare. Redirecționeaza.ro conține informații despre peste 1.200 de ONG-uri care pot fi susținute prin simpla redirecționare a 3.5% din impozitul pe venit. Prin digitalizarea formularului 230 am eliminat nevoia unui contact direct între organizații și susținători, multe organizații neavând la dispoziție resursele necesare pentru a desfășura acțiuni publice offline.

Înscrie-ți și tu ONG-ul pe redirecționeaza.ro ca să colectezi formulare de 3,5% ușor, centralizat și digitalizat!

Vot ONG

VotONG

Alegeri transparente pentru reprezentanții societății civile.

 Soluție live 

VotONG este o platformă care facilitează procesul de desemnare a reprezentanților societății civile în diferite instituții publice precum Consiliul Economic și Social, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliul Suprem al Magistraturii și alte instituții. În platformă se vor organiza runde electorale în care organizațiile neguvernamentale pot nominaliza proprii candidați, pot susține deschis o candidatură și pot vota în cadrul alegerilor deschise. VotONG s-a lansat în anul 2020 odată cu prima rundă electorală pe care a găzduit-o, cea dedicată Consiliului Economic și Social. În VotONG sunt prezente deja, la doar șase luni de la lansare aproape 900 de organizații.

Înscrie-ți și tu ONG-ul pe votong.ro ca să poți candida sau susține candidaturi pentru rundele electorale care urmează!

rohelp

RoHelp

Colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor pentru ONG-urile care luptă cu pandemia.

 Soluție live 

RoHelp este o platformă digitală completă pusă la dispoziția organizațiilor implicate activ în limitarea efectelor unei situații de urgență, fiind folosită pentru prima oară în cazul epidemiei de Covid-19. Cu ajutorul acestei platforme utilizatorii pot vedea care sunt cele mai presante nevoi ale organizațiilor de pe teritoriul țării și pot putea alege către ce cauză să doneze sau la ce eforturi să contribuie.

Această soluție este activată doar în cazul unei situații de urgență.

Platforma Donatorilor

Platforma donatorilor

Platforma de date deschise despre finanțările din România.

 Soluție live 

Platforma Donatorilor își propune să aducă o mai mare claritate asupra investițiilor strategice în sectorul non-profit devenind astfel un punct esențial de informare cu privire la alocarea sprijinului financiar în domenii specifice de intervenție, identificarea de noi oportunități de finanțare în domenii încă neexplorate, crearea de mecanisme de co-finanțare și descoperirea de noi actori neguvernamentali și proiectele acestora. Sectorul neguvernamental și publicul larg vor avea acces la un punct central de informare cu date actualizate și standardizate, urmând o taxonomie comună și o mecanică simplă de colectare, permanentă și consistentă. Până în luna aprilie 2021, în Platforma Donatorilor s-au deschis date din partea a 15 finanțatori și 19 Fundații Comunitare, reprezentând granturi în valoare totală de 45,7 milioane de euro.

Dacă reprezinți o fundație, o federație sau o companie care finanțează sau administrează fonduri destinate societății civile, intră pe Platforma Donatorilor și alătură-te!

Soluții ÎN LUCRU

alex

Alex

Asistent pentru managementul bugetelor ONG-urilor.

 Soluție în lucru 

În lipsa unor servicii specializate, pentru multe dintre ONG-urile din România, managementul și planificarea bugetelor poate fi o problemă consumatoare de resurse și timp. Alex este asistentul open-source care ajută societatea civilă să își gestioneze mai bine resursele financiare. Fiecare asociație va putea menține separat contabilitatea pentru fiecare contract de sponsorizare, având apoi posibilitatea de a face ușor raportarea cheltuielilor. Structurat luând în calcul diferitele modele de granturi și sponsorizări pe care le primesc organizațiile și integrând modelele standard de extrase de cont, Alex va ajuta organizația să țină o evidență clară a tuturor tranzacțiilor financiare și a disponibiltății fondurilor pe care le administrează.

Te interesează să afli mai multe despre această soluție? Înscrie-te pentru o prezentare!

teo

TEO

Asistent pentru managementul voluntarilor.

 Soluție în lucru 

În activitatea lor, ONG-urile lucrează cu numeroși voluntari cu abilități și disponibilități diverse. Voluntarii sunt o componentă esențială în viața societății civile, dar numai managementul lor poate fi o activitate consumatoare de timp și resurse prețioase. Teo este asistentul open-source care ajută societatea civilă să își gestioneze mai bine comunitățile de voluntari, contractele de voluntari și bazele de date care îi conțin. Construit ca un sistem cu două componente - una web și una mobilă, Teo ajută organizațiile să păstreze legătura cu voluntarii, să țină o evidență a acestora și a orelor lucrate pro-bono de ei, precum și a contractelor de voluntariat pe care le administrează.

Te interesează să afli mai multe despre această soluție? Înscrie-te pentru o prezentare!

Cris

CRIS

Asistent de resurse utile pentru specialiștii din sectorul ONG.

 Soluție în lucru 

Cel de-al patrulea asistent pentru ONG-uri, alături de Paul, Teo și Alex, Cris este o platformă de e-learning pentru organizațiile din societatea civilă. Un punct unic de învățare, cu resurse solide pentru toate tipurile de organizații, grupate pe categorii de activități și însoțite de materiale suport pentru oricine dorește să se perfecționeze. Platforma web va fi construită ca un centru online de învățare și va putea reda materiale scrise, video-uri, traininguri și cursuri, modele de documente, template-uri predefinite și multe alte resurse utile pentru ONG-uri.

Te interesează să afli mai multe despre această soluție? Înscrie-te pentru o prezentare!

Program de ASISTENȚĂ

Civic Tech 911

Civic Tech 911

Programul de asistență tehnică pentru ONG-urile din România.

 Program deschis 

Civic Tech 911 este un program de asistență pentru ONG-urile din România care își propune să le ajute cu orice tip de informație sau sprijin au nevoie din punct de vedere digital. Indiferent de natura problemei, orice ONG poate să elimine blocaje cu sprijinul specialiștilor potriviți.

Cum poți obține ajutor prin programul Civic Tech 911?

Pentru a putea să configurăm echipa potrivită pentru problema ta, este important să ne transmiți cât mai multe detalii despre nevoile cu care te confrunți. În programarea pe care o faci, dă-ne informații despre context, cum se manifestă problema, cine sunt cei care sunt afectați direct sau indirect de ea și, acolo unde este cazul, ne poți ghida către informații suplimentare (ex: contextul legal în care se manifestă) sau alte exemple similare de situații.

O sesiune de consultare durează 1 oră, iar programul Civic Tech 911 se derulează de luni până vineri. Te rugăm să ai în vedere că avem nevoie de minimum 48 ore din momentul în care faci programarea ca să ne pregătim cât mai bine pentru sesiunea de consultare.

Ai nevoie de asistență pentru ONG-ul tău? Poți face o programare aici!