Code for Romania este primul ONG românesc care devine organizație globală! Puteți urmări înregistrarea evenimentului de lansare, organizat în parteneriat cu Primăria Haga și Ministerul de Externe Olandez AICI.

Prezența Globală

Code For All

Code for Romania este membră a celei mai mari rețele de organizații de tehnologie civică din lume, Code for All, din anul 2017 și este a doua cea mai mare organizație din sector din punct de vedere al productivității și dimensiunilor comunității. An de an, rețeaua Code for All facilitează transferul de know-how între organizațiile membre și afiliate și asigură informarea acestora cu privire la activitatea globală.

În anul 2018, președintele organizației, Bogdan Ivănel, a avut și rolul de coordonator al Code for All, iar Code for Romania a fost una dintre cele trei organizații din Comitetul Executiv al rețelei.  


Evenimente

Code For All Summit

Code for All Global Summit

Între 8 și 12 octombrie 2018 am organizat și găzduit primul summit cu porțile deschise al Code for All, la București, cu peste 400 de participanți din întreaga lume, organizații și rețele de organizații de tehnologie civică și societate civilă în general, reprezentanți din instituții publice, developeri și specialiști din numeroase domenii. 

Universe

GitHub Universe

În anul 2019, am participat ca speakeri în cadrul conferinței globale GitHub Universe, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei open-source, care a avut loc în San Francisco. Am discutat într-un panel alături de alte organizații cu renume despre provocările managementului de contribuitori în spațiul open-source și despre cum putem să îl adaptăm în așa fel încât să fie cât mai incluziv și accesibil.  

Other Events

Alte evenimente

De-a lungul timpului am participat în numeroase conferințe și evenimente pe tot globul ca speakeri sau ca mentori. De la workshopuri susținute cu Code for Czech Republic la înființarea acesteia, seminarii în cadrul PDF CEE și PDF Ukraine, European Hub for Civic engagement, Code for America Summit sau participare în cadrul World Economic Forum, ducem mai departe povestea comunității noastre de eroi pentru a servi drept inspirație și pentru a crește șansele de reutilizare a soluțiilor noastre la nivel global. 


Mentorat

Code For Md

Code for Moldova

Anul 2020 a însemnat pentru noi un moment extrem de fericit în care, cu sprijinul Black Sea Trust For Regional Cooperation am mentorat și sprijin formarea și consolidarea Code for Moldova, prima organizație de tehnologie civică din Republica Moldova, axată pe încurajarea voluntariatului în IT, care astăzi urmează aceleași metodologii cu ale noastre și proiectează soluții în propriile lor Civic Labs și Tech for Social Good. 

Codeandomexico

Codeando Mexico

În noiembrie 2018, o echip a Code for Romania a zburat în Mexic pentru un program de mentorat cu Codeando Mexico, omologii noștri și colegii din Code for All. Timp de trei săptămâni am derulat sesiuni de lucru și de învățare în care am adaptat mecanismele și metodologia noastră la realitatea locală pentru a sprijini procesul de dezvoltare organizațională al Codeando Mexico. 


Reutilizări ale aplicațiilor noastre

Monitoruj Wybory

Monitorizare Vot

În anul 2018 aplicația Monitorizare Vot a fost utilizată de către ePanstwo Foundation și Observers in Action în Polonia într-un moment istoric pentru ei - prima dată când au putut observa independent alegerile. Astfel că pe 21 octombrie, la alegerile locale din Polonia, 89 de observatori mobili au monitorizat aproape 400 de secții de votare în 37 de districte și în capitală cu ajutorul aplicației noastre, traduse și adaptate pentru contextul local. 

Vd Moldova

votdiaspora.md

Code for Moldova au replicat și reutilizat codul sursă al aplicației Vot Diaspora, creând propria aplicație web, votdiaspora.md, pentru a ajuta cetățenii din diaspora să voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. În acest moment echipa lucrează și la replicarea aplicației RoHelp, care va fi curând disponibilă la adresa ajut.md