Comunități solide pentru colectarea de date despre accesibilitatea orașelor
Soluția își propune să creeze infrastructura tehnică necesară pentru organizarea descentralizată de maratoane de cartografiere (mapathons) pentru maparea caracteristicilor de accesibilitate ale infrastructurii stradale dintr-un oraș. Prin intermediul aplicațiilor web și mobile oferite, comunitățile locale pot agrega comunități de voluntari și le pot oferi instrumentele necesare unui efort de cartografiere.
Un modul educațional (online training) va forma voluntarii în identificare, evaluarea și maparea corectă a caracteristicilor de accesibilitate. Efortul agregat al voluntarilor poate astfel contribui la o mai bună identificare și întreținere a informațiilor pentru persoanele cu dizabilități și pentru cele care au nevoie de rute accesibile. Odată validate, caracteristicile cartografiate vor fi integrate și cu alte soluții care sunt utilizate la nivel larg (cum ar fi Google Maps) pentru a asigura accesibilitatea acestora, cât și maximizarea impactului pe care acestea le au. Soluția permite cartografierea de către voluntari a punctelor de interes, cum ar fi treceri de nivel ale trotuarului, marcaje tactile, calitatea suprafeței zonelor pietonale, obstacole, piste de biciclete construite ilegal pe zone pietonale. Pe lângă rolul de informare, datele colectate pot fi utilizate de către planificatorii urbani, autoritățile locale și grupurile de advocacy pentru a identifica zone care necesită îmbunătățiri în favoarea unui design incluziv și accesibil în orașe
Schimbări:
Creșterea numărului de caracteristici de accesibilitate la nivel național integrate în sisteme de navigatie precum Google Maps.
Oferirea de instrumente necesare descentralizării eforturilor de mapare și actualizare a informațiilor despre facilitățile de accesibilitate din orașe.
Îmbunătățirea calității datelor existente despre infrastructura și calitatea experienței pentru persoanele cu dizabilități în orașele din România, pentru a sprijini inițiativele de schimbare socială.
Susține dezvoltarea Infrastructurii Binelui
Vino alături de noi și ajută-ne să transformăm toate aceste soluții în realitate. Dacă reprezinți o companie, haide să stăm de vorbă pentru a deveni unul intre donatorii care susțin fondul de digitalizare pentru persoanele vulnerabile din România și din întreaga lume. Ne poți ajuta și printr-o donație lunară sau printr-un SMS cu cuvântul “PUTEM“ trimis la 8864 prin care donezi lună de lună 4 euro către Code for Romania.