Harta completă a serviciilor dedicate persoanelor cu dizabilități
Soluția își propune a fi o hartă a tuturor serviciilor: sociale, medicale, de recuperare, educative, ocupaționale, recreative dintr-un județ, destinate persoanelor cu dizabilități. Cu o interfață prietenoasă și intuitivă, Asisto vine în întâmpinare persoanelor cu dizabilități, îngrijitorilor și aparținătorilor care caută servicii de orice fel care îi pot ajuta să ducă o viață independentă, să-și atingă potențialul de reabilitare și să se integreze în comunitate. Lista este utilă și furnizorilor de servicii sociale care și-ar putea îndruma beneficiarii către rețelele mai mari de servicii accesibile.
Harta ar funcționa cel mai bine dacă s-ar dezvolta parteneriate, comunicare și colaborări între DGASPC și ceilalți furnizori de servicii (publici și privați), în vederea creării unei rețele funcționale. DGASPC-ul ar fi actorul de la nivelul județului pentru a menține acest registru. Alternativ, un ONG cu acoperire la nivel național ar putea prelua acest rol. În ceea ce privește serviciile oferite de ONGuri, informațiile se doresc a fi preluate din Centrul Civic, o soluție Code for Romania care e deja în dezvoltare și care va constitui un registru general al serviciilor oferite de ONG-urile din România, în toate domeniile, nu doar cel al dizabilității.
Pentru DGASPC-uri, soluția ar fi utilă și în formularea planului individual de reabilitare (PIRIS) și planul individual de servicii (PIS), documentele pe care persoana cu dizabilitate le primește odată cu certificatul de handicap pentru a-i ghida recuperarea. Momentan acest instrument nu conține decât liste generice de servicii fără să indice furnizori specifici și alte detalii utile: locații, tarife, cum se pot programa. În acest scop, formularele planurilor de intervenție ar putea fi integrate cu această bază de date a serviciilor.
Schimbări:
Persoanele cu dizabilități și familiile acestora vor avea acces la informații la zi despre serviciile dintr-un județ.
Personalul DGASPC va putea sugera furnizori din această listă în redactarea planului de intervenție.
Asistenții sociali, dar și alți specialiști care lucrează cu persoane cu dizabilități își vor putea ghida mai ușor beneficiarii și spre alte servicii care le-ar fi de folos.
Susține dezvoltarea Infrastructurii Binelui
Vino alături de noi și ajută-ne să transformăm toate aceste soluții în realitate. Dacă reprezinți o companie, haide să stăm de vorbă pentru a deveni unul intre donatorii care susțin fondul de digitalizare pentru persoanele vulnerabile din România și din întreaga lume. Ne poți ajuta și printr-o donație lunară sau printr-un SMS cu cuvântul “PUTEM“ trimis la 8864 prin care donezi lună de lună 4 euro către Code for Romania.