Ghiduri prietenoase de accesibilizare a spațiilor
Lipsa de accesibilizare a spațiilor pentru persoanele cu dizabilități este o problemă generală în România. Deși există un normativ unde sunt specificate toate regulile de accesibilizare a spațiului, aceste norme nu sunt suficient cunoscute, de multe ori nici de arhitecți sau designeri. Lipsa de înțelegere a accesibilizării este evidentă și în desele cazuri în care intervențiile de accesibilizare sunt realizate greșit.
Prin această soluție propunem un checklist de accesibilizare prin care cei care administrează spații destinate publicului pot evalua accesibilitatea spațiului lor. A doua componentă a acestei soluții propune ghiduri prietenoase de accesibilizare, personalizate în funcție de specificul spațiului. Astfel, proprietarii, administratorii și cei care proiectează orice spațiu (restaurante, cabinete medicale, spatii comerciale, pensiuni, birouri sau chiar blocuri de locuințe, spații de evenimente, spatii culturale) pot înțelege ușor cum ar trebui să fie spațiul pentru a fi accesibil și persoanelor cu diferite dizabilități. Pentru fiecare tip de spațiu există și o secțiune de exemple și de bune practici care face conținutul mai intuitiv.
Schimbări:
Orice proprietar, administrator de spațiu sau proiectant poate evalua gradul de accesibilitate a unui spațiu existent.
Orice proprietar, administrator de spațiu sau proiectant poate accesa un ghid intuitiv și ușor de înțeles despre aspectele de care trebuie să țină cont pentru ca spațiul proiectat să fie accesibil
Susține dezvoltarea Infrastructurii Binelui
Vino alături de noi și ajută-ne să transformăm toate aceste soluții în realitate. Dacă reprezinți o companie, haide să stăm de vorbă pentru a deveni unul intre donatorii care susțin fondul de digitalizare pentru persoanele vulnerabile din România și din întreaga lume. Ne poți ajuta și printr-o donație lunară sau printr-un SMS cu cuvântul “PUTEM“ trimis la 8864 prin care donezi lună de lună 4 euro către Code for Romania.