Soluția își propune să ofere infrastructura necesară inventarierii spațiilor verzi și a arborilor dintr-un oraș, dar să acționeze și ca un liant între administrația locală și cetățeni, pentru a crea și meține un mediu urban mai verde și sustenabil. Prin intermediul unui modul de cartografiere, administrația locală va avea acces la un sistem de înregistrare, actualizare și gestionare a datelor geospațiale asociate spațiilor verzi și arborilor, dar vor putea fi introduse și informații precum categoria spațiului verde, specia arborilor, vârsta, dimensiunea, starea de sănătate, etc.
ViaVerde se va putea integra și cu sistemul de gestionare a lucrărilor al administrației locale, astfel se pot organiza și urmări activități de întreținere sau plantare de arbori, în funcție de nevoile identificate. De asemenea, soluția va avea și un modul destinat cetățenilor, ce le va permite să vizualizeze aceste date publice despre spațiile verzi și vor putea să le exploreze pe o hartă interactivă. Cetățenii vor avea și opțiunea de a raporta probleme (precum identificarea de arbori deteriorați, spații verzi neîngrijite sau vandalizate), dar și de a propune inițiative (precum plantarea de noi arbori). Soluția oferă și un spațiu în care pot fi listate evenimente sau activități organizate în spațiile verzi cartate, ce pot implica în mod activ comunitatea, precum festivaluri, campanii de plantare sau activități de întreținere planificate..
SCHIMBĂRI:
Îmbunătățirea gestionării spațiilor verzi de către administrația locală, prin înregistrarea, monitorizarea și actualizarea constantă a acestor date într-un instrument ușor de folosit;
Creșterea participării cetățenilor prin implicarea lor în monitorizarea și protejarea spațiilor verzi și a arborilor;
Creșterea gradului de conștientizare privind importanța spațiilor verzi, a conservării arborilor în mediul urban și contribuția lor la îmbunătățirea calității vieții la oraș;
Facilitarea procesului de planificare urbană durabilă, prin furnizarea de date importante administrației locale, date ce ajută la luarea de decizii în folosul comunității pentru protejarea spațiilor verzi existente.
Susține dezvoltarea Infrastructurii Binelui
Vino alături de noi și ajută-ne să transformăm toate aceste soluții în realitate. Dacă reprezinți o companie, haide să stăm de vorbă pentru a deveni unul intre donatorii care susțin fondul de digitalizare pentru persoanele vulnerabile din România și din întreaga lume. Ne poți ajuta și printr-o donație lunară sau printr-un SMS cu cuvântul “PUTEM“ trimis la 8864 prin care donezi lună de lună 4 euro către Code for Romania.