Soluția își propune să adreseze stigmatizarea persoanelor care au tulburări psihice prin sprijinirea populației generale și a celor care lucrează în servicii cheie în a înțelege impactul limbajului pe care îl folosesc. Platforma va ajuta utilizatorii să își testeze cunoștințele, atitudinile și limbajul (printr-un quizz) pentru a vedea dacă sunt la risc de a stigmatiza persoanele cu tulburări mintale. De asemenea, EchiLingo urmărește să explice de ce anumite expresii sau cuvinte care se folosesc în vocabularul de zi cu zi au dobândit conotații negative sau pot fi dureroase pentru cineva care are o tulburare mintală, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare și cel de cunoștințe privind impactul limbajului.
Platforma are și un rol educativ cu scopul de a crește înțelegerea față de tulburări psihice, pentru a disipa mituri asociate cu acestea. Modul prin care va face acest lucru este prin scurte descrieri ale tulburărilor care sunt frecvent comunicate sau înțelese greșit de către populație. Nu în ultimul rând, EchiLingo propune să expună utilizatorii la povești video reale ale persoanelor care au fost afectate de modul în care se folosește limbajul stigmatizant, pentru a crește nivelul de empatie față de acestea. Astfel se dorește includerea ca utilizatori și a persoanelor care încă nu înțeleg impactul pe care un limbaj încărcat cu stereotipuri sau chiar stigmă poate afecta calitatea vieții persoanelor care au tulburări mintale, cât și a familiilor acestora.
SCHIMBĂRI:
Creșterea înțelegerii fenomenului stigmatizării persoanelor cu tulburări mintale și a rolului pe care limbajul îl joacă în aceasta
Sprijinirea populației în a înțelege ce este un limbaj care poate conduce la stigmatizare, cât și evaluarea propriilor atitudini și al propriului limbaj
Educarea populației privind un limbaj neutru care contribuie la reducerea stereotipurilor, a discriminării și a stigmei
Susține dezvoltarea Infrastructurii Binelui
Vino alături de noi și ajută-ne să transformăm toate aceste soluții în realitate. Dacă reprezinți o companie, haide să stăm de vorbă pentru a deveni unul intre donatorii care susțin fondul de digitalizare pentru persoanele vulnerabile din România și din întreaga lume. Ne poți ajuta și printr-o donație lunară sau printr-un SMS cu cuvântul “PUTEM“ trimis la 8864 prin care donezi lună de lună 4 euro către Code for Romania.