În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 007  Redirecționează

 Participation for Romania: 
Colectarea formularelor prin care poți redirecționa 3,5% din impozit, digitalizată

 Soluție live 

În fiecare an, orice cetățean poate alege să redirecționeze 3.5% din impozitul pe venit către o cauză în care crede și pe care vrea să o susțină. Cu toate aceste, majoritatea nu o fac niciodată din două motive: un proces greoi și lipsa informațiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea susține. Mai mult, și ONG-urile se confruntă cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirecționare către audiențe foarte largi, într-un mod simplu, fără consum de resurse suplimentare. Redirecționeaza.ro conține informații despre peste 3.600 de ONG-uri care pot fi susținute prin simpla redirecționare a 3.5% din impozitul pe venit. Prin digitalizarea formularului 230 am eliminat nevoia unui contact direct între organizații și susținători, multe organizații neavând la dispoziție resursele necesare pentru a desfășura acțiuni publice offline.

Vezi soluția
Redirectioneaza

2018
anul lansării
3.600
ONGuri beneficiare
101.000
formulare 230 completate prin platformă
4
milioane de euro strânse prin platformă (estimare)

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania și comunicat cu sprijinul Patria Bank și Fundației Globalworth

În fiecare an ne miră că nu folosește toată țara Redirecționează.ro. E un instrument de țară modernă, ai cărei cetățeni își înțeleg locul în comunitate și puterea, mică, dar autentică, de a face bine. De când a apărut, din generozitatea Code 4 Romania, noi am renunțat la a mai colecta formulare 2%, o treabă care ne cheltuia timp și bani. Redirectionează.ro e un fel simplu de a strânge bani pentru munca noastră și ne așază într-o relație elegantă și egală cu donatorii noștri. De nenumărate ori, ne-au scris încântați că platforma e atât de simplu de folosit.

Anca Georgescu
Tac.social

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Redirectioneaza.ro este o soluție a cărei dezvoltare depinde de donațiile voastre. 

Proiect construit de:

Adriana Spulber

Social Media Officer (pro bono)

Andrei Ioniță

Technology Officer

Andrei Onel

Technology Officer (pro bono)

Bogdan Vizureanu

Technology Officer (pro bono)

Catalina Coca

Social Media Officer (pro bono)

Oana Despan

Chief Partnerships and Development Officer

Olivia Vereha

Vice President of Product

Tudor Amariei

Technology Officer (pro bono)

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web