Redirecționează.ro
Colectarea formularelor prin care poți redirecționa 3,5% din impozit, digitalizată
În România, 3,5% din impozitul pe venitul salarial de 10% poate fi redirecționat către un ONG selectat. Dacă toată lumea ar redirecționa acest procent, aproximativ 200 de milioane de euro ar putea ajunge în sectorul non guvernamental. Din păcate însă, doar puțin peste un sfert din bani sunt redirecționați anual, în principal din cauza procesului complex pe care îl implică.
Platforma redirectionează.ro, lansată de Code for Romania în 2017, este un agregator care reunește ONG-uri de toate felurile (dimensiuni, regiuni, tipuri de activități, beneficiari). Fiecare organizație are o pagină dedicată în care contribuabilii pot completa un formular pentru a redirecționa procentul din impozitul pe venit către ONG-ul ales. Întregul proces durează aproximativ două minute și câteva click-uri.
Făcând procesul mai accesibil pentru mai mulți oameni, soluția își propune să ajute la redirecționarea unui procent mai mare din suma disponibilă către organizațiile non profit. Redirecționează este un instrument modern pentru o țară modernă ai cărei cetățeni își înțeleg locul în comunitate și puterea lor de a face bine.
Susține Infrastructura Binelui
Aceasta este una dintre zecile de soluții din Infrastructura Binelui construită de Code for Romania. Ajută-ne să le ținem în viață și să le creștem.
Orice contribuție contează, fie că trimiți un SMS la 8864 cu cuvântul PUTEM, setezi o donație recurentă pe site sau ne susții cu un share, pe noi ne ajută să oferim aceste soluții gratuit și să construim altele noi.
Dacă reprezinți o companie și vrei să devii unul dintre partenerii strategici în misiunea noastră, trimite-ne chiar astăzi un mesaj și hai să lucrăm împreună!
Codul sursă
Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții: