Code for Romania este primul ONG românesc care devine organizație globală! Puteți urmări înregistrarea evenimentului de lansare, organizat în parteneriat cu Primăria Haga și Ministerul de Externe Olandez AICI.

RVM

 009  RVM

 Environment for Romania: 
Sistem de management de resurse umane și materiale în cazul unui dezastru

 Soluție live 

Imediat după un dezastru, principala preocupare a tuturor va fi să salveze cât mai multe vieți. Dincolo de suportul oferit de autorități, nu toate ONG-urile sunt conștiente că pot să se alăture acestui demers, iar statusul stocurilor de resurse este neclar, incomplet și neactualizat. Resource & Volunteer Management (RVM) este un instrument de administrare de voluntari și resurse pe care îl pune la dispoziție societatea civilă către Departamentul pentru Situații de Urgență în cazul dezastrelor de orice natură. Aplicația permite managementul stocurilor de resurse disponibile, al cantității acestora, tipuri de materiale și locurile în care ele sunt depozitate, precum și statusul voluntarilor organizați pe specializări distincte.

Soluție adoptată de Banca Mondială

Administrator: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

E un vis să avem o așa aplicație, sunt puține țări care au asta și este un lucru binevenit pentru orice comandant de intervenție. Va fi de foarte mare ajutor, le mulțumesc celor care au contribuit la realizarea ei.

Raed Arafat
Departamentul pentru Situații de Urgență

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Client | API