În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 014  Covid-19 Diaspora Hub (Sprijin Diaspora)

 Environment for Romania: 
Sprijin pentru cetățenii români din diaspora  în situații de urgență

 Soluție live 

Orice cetățean român care locuiește în străinătate care într-un context dificil sau într-o situație de urgență are nevoie de ajutor, poate găsi, cu ajutorul unui chestionar simplu în care configurează ce nevoi are, ajutor specific din partea grupurilor informale sau organizațiilor neguvernamentale înscrise în platformă. Mecanismul construit pune în legătură comunitățile de români pentru a-i aduce împreună și a-i ajuta să se sprijine în momente critice. 

Vezi soluția
diaspora hub covid

2020
anul lansării
12
zile a durat construcția platformei
450+
organizații din diaspora înscrise în platformă
28.270
utilizatori unici

Soluție dezvoltată pro-bono de voluntarii Code for Romania cu sprijinul RAF, ING și Fundației Vodafone

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Donează pentru a susține eforturile Code for Romania de ameliorare a efectelor pandemiei de Covid-19.

Soluție construită de:

Andrei Ioniță

Technology Officer
Eliza Nitoi

Eliza Nitoi

Grațian Cătălin Muntean

Irina Borozan

Technology Officer (pro bono)

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)
Oana Muntean

Oana Muntean

Olivia Vereha

Vice President of Product

Radu Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web

Parteneri: