În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Ureport

U Report

 Participation for Romania: 
Aplicația în care tinerii contribuie la rezolvarea problemelor

 Soluție în lucru 

Mecanismul din spatele U-Report este dezvoltat de UNICEF și ajută tinerii și copiii să comunice despre lucrurile care contează cu adevărat pentru ei și despre problemele cu care se confruntă pentru a contribui la rezolvarea lor. În acest moment sunt peste 6 milioane de U-reporteri în 50 de țări din întreaga lume, iar comunitatea este în continuă creștere. U-Report este o platformă de consultare inspirată de Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului, care își propune să promoveze drepturilor tuturor copiilor și adolescenților de a își exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îi privește (articolul 12), libertatea de exprimare (articolul 13), dreptul de întrunire și asociere cu alte persoane (articolul 15) și dreptul de a avea acces la informații (articolul 17).      
 

U-Report este o aplicație mobilă intuitivă, folosită atât pentru a afla care sunt provocările cu care se confruntă copiii și adolescenții precum și problemele comunităților în care ei trăiesc, pentru a găsi soluții la acestea dar și pentru a învăța lucruri noi despre societate și cum pot să facă lumea un loc mai bun pentru noi toți.

Soluție adoptată de: