Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Ureport

U Report

 Participation for Romania: 
Aplicația în care tinerii contribuie la rezolvarea problemelor

 Soluție în lucru 

Mecanismul din spatele U-Report este dezvoltat de UNICEF și ajută tinerii și copiii să comunice despre lucrurile care contează cu adevărat pentru ei și despre problemele cu care se confruntă pentru a contribui la rezolvarea lor. În acest moment sunt peste 6 milioane de U-reporteri în 50 de țări din întreaga lume, iar comunitatea este în continuă creștere. U-Report este o platformă de consultare inspirată de Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului, care își propune să promoveze drepturilor tuturor copiilor și adolescenților de a își exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îi privește (articolul 12), libertatea de exprimare (articolul 13), dreptul de întrunire și asociere cu alte persoane (articolul 15) și dreptul de a avea acces la informații (articolul 17).      
 

U-Report este o aplicație mobilă intuitivă, folosită atât pentru a afla care sunt provocările cu care se confruntă copiii și adolescenții precum și problemele comunităților în care ei trăiesc, pentru a găsi soluții la acestea dar și pentru a învăța lucruri noi despre societate și cum pot să facă lumea un loc mai bun pentru noi toți.

Soluție adoptată de: