În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 019  Vot ONG

 Participation for Romania: 
Alegeri transparente pentru reprezentanții societății civile

 Soluție live 

VotONG este o platformă care facilitează procesul de desemnare a reprezentanților societății civile în diferite instituții publice precum Consiliul Economic și Social, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliul Suprem al Magistraturii și alte instituții. În platformă se vor organiza runde electorale în care organizațiile neguvernamentale pot nominaliza proprii candidați, pot susține deschis o candidatură și pot vota în cadrul alegerilor deschise. 

Vezi soluția
Vot ONG

2020
anul lansării
788
ONGuri înscrise ca electori
5.466
voturi exprimate prin Vot ONG
14
reprezentanți ai societății civile aleși prin Vot ONG

Un proiect dezvoltat pro-bono de voluntarii Code for Romania

Alegeri deservite de Vot ONG: 

Alegerile pentru COmitetul Economic și Social 2020

Acest demers oferă societății civile organizate din Romania oportunitatea de a-și desemna in mod transparent reprezentanții in organisme precum CES, CSM, CNI, CNCD etc. Este o dovada de maturitate și un demers important de autoreglementare a societății civile. Platforma VotOng ofera societății civile șansa de a deveni din observator, un actor implicat in procesul de desemnare a propriilor reprezentanți.

Ionuț Sibian
Președintele Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Vot ONG este o soluție a cărei dezvoltare și supraviețuire depinde exclusiv de donațiile voastre. 

Soluție construită de

Alexandra Ștefănescu

Technology Officer (pro bono)

Angel Râmboi

Technology Officer (pro bono)
Tudor Dan

Tudor Dan

Vlad Temian

Technology Officer (pro bono)

Anca Cismașiu

Technology Officer (pro bono)

Bogdan Ivanel

Președinte

Florin Popovici

Technology Officer (pro bono)

Mihai Popa

Technology Officer (pro bono)

Nicu Surdu

Technology Officer (pro bono)

Olivia Vereha

Vice President of Product

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web

Parteneri