Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Code for Romania Task Force unites online!

Task Force Logo

COVID-19 este o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Ne propunem să dezvoltăm în regim de urgență soluții tehnice vitale pentru ameliorarea efectelor situației de urgență cauzate de COVID-19 și avem nevoie de ajutorul tău!

Am format astfel la data de 11 martie 2020 un grup de lucru, Code for Romania Task Force, cu misiunea clară de a găsi soluții tehnologice rapide pentru a ameliora situația de criză actuală cauzată de COVID-19. Am identificat pentru moment patru soluții tehnologice ce urmează a fi dezvoltate cu ajutorul vostru în cadrul HackDay15, de data aceasta doar online.

Dacă vrei să faci parte din Code for Romania Task Force, înscrie-te aici.

🚀 Ești developer/ QA/ UX/ UI și știi prea bine că magia în tehnologie are nevoie de skill-uri, de timp și de consecvență. Nu poți construi cea mai tare aplicație peste noapte, dar unde sunt mulți puterea crește și zi după zi ne îndreptăm spre a rezolva încă o problemă.

Pentru noi.

Pentru orașul tău.

Pentru România.

🛡 Sâmbătă 28 martie, lucrăm împreună, în cadrul Monthly Hack Day proiecte dedicate stopării răspândirii COVID-19, doar online!

✏️ Înscrieri Detalii despre modul de lucru remote vor fi trimsie curând. Completează formularul de participare aici.

Proiectele la care vom lucra sunt:

  1. 📰 #EmergencyNews

Obiectiv: Combatarea dezinformării.

Cum: Add-on de browser care identifică în orice pagină web expresii cheie și adaugă peste acestea un infobox care trimite către sursele oficiale de informare.

Concept dezvoltat ca parte din programul #CivicLabs al Code for Romania.

  1. 🌱 Arbore decizional pentru informarea publicului

Obiectiv: Informarea clară și eficientă a publicului, creșterea gradului de respectare a regulilor.

Cum: O platformă web cu ghiduri, chestionare și arbori decizionali care ajută populația să înțeleaga situația și îi ghidează în ceea ce trebuie să facă.

Concept dezvoltat pornind de la platforme similare dezvoltate de alte state.

  1. 📊 Vizualizare de date a cazurilor din teren

Obiectiv: Informare clară a publicului, creșterea transparenței, diminuarea panicii.

Cum: Sistem care preia datele anonimizat din baza de date de cazuri și o transformă în informație digerabilă pentru publicul larg. Adaptată pentru toate dispozitivele.

Concept dezvoltat pornind de la platforma dezvoltată de Singapore.

  1. ⛑️ Aid Management Hub

Obiectiv: Colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

Cum: Platformă digitală care listează ONG-uri verificate și validate care în eventualitatea unui dezastru major vor avea capacitatea de a colecta și distribui resurse în teritoriu pe bază de nevoi clare formulate fie de persoane fizice, fie de alte ONG-uri sau instituții.

Concept dezvoltat ca parte din programul #CivicLabs al Code for Romania.