Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Direcționează 20% din impozitul pe profit pentru Code for Romania

Lasa Ne Sub Brad 6

Statul impozitează cu 16% orice profit pe care compania îl înregistrează, dar poți alege ca 20% din această sumă să ajungă la Code for Romania sub formă de sponsorizare. Așa poți deveni, ușor, fără să te coste nimic în plus, partenerul nostru de drum în căutarea și construirea de soluții digitale la proiectele României. 

Am prototipat până acum peste 170 de soluții, dintre care mai mult de 29 sunt acum live și au ajutat anul acesta milioane de români. Donația ta ne poate ajuta să le menținem funcționale și să construim noi drumuri pe harta digitalizării României.

Procedura este simplă și are doar câțiva pași:

  • Completezi un contract de sponsorizare pe care îl poți consulta aici;

Societatea comercială va trebui să realizeze, la momentul redactării contractului, o estimare a valorii cotei de 20% din impozitul pe profit pentru anul în curs. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de sponsorizare, iar în baza acestuia se va realiza redirecționarea. Operațiunile de sponsorizare prin acordarea de numerar sau virament bancar se vor reflecta în contabilitate și vor fi evidențiate separat.

  • trimiți contractul cu datele firmei și cu suma de sponsorizare în format editabil la adresa de email oana.despan(at)code4.ro;
  • noi tipărim, semnăm și ștampilăm cele două exemplare și le expediem la adresa indicată de tine pentru corepsondență;

Acest document va reprezenta baza redirecționării celor 20% din profitul companiei pe care o reprezinți.

  • Ne înapoiezi exemplarul nostru de contract semnat și ștampilat și de tine iar noi îți mulțumim lunar, timp de minim un an :)

Dacă vrei ca sponsorizarea să fie luată în calculele tale fiscale pentru anul 2021 nu uita să efectuezi plata contractului de sponsorizare cu Code for Romania până la 31 decembrie 2021; dacă plata se face după 31 decembrie, ea va fi considerată sponsorizare aferentă anului 2022.

Dacă firma nu a avut profit anul acesta dar ești sigur că 2021 a fost o excepție, poți deduce sponsorizarea făcută către noi trimestrial, pe măsură ce situația financiară a companiei tale devine una pozitivă.

NOTĂ:
Legea nr. 227/2015 permite societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit să redirecționeze 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizațiile non-guvernamentale. Sponsorizarea este deductibilă din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal (0,75% din Cifra de Afaceri și 20% din impozit). Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.