Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Link Dump #5

Salutare prieteni! Ce mai ziceți de vreme. Ba e frumos, ba e urât. Dar de politică ce ziceți, ba unii-s buni, ba-s toți la fel. Ce să-i faci, așa e viața, schimbătoare. Și că tot veni vorba de schimbare hai să vorbim despre două chestii pe care le schimbi destul de des – Telefoane Mobile și Chiloții.

Link Dump 5

Te sun să-ți spun ce simt acum… – Dacă e să fim onești însă, mai important ca orice pereche de chiloți e telefonul mobil. Vorba aia fără chiloți am mai ieșit din casă dar fără telefon… În primul rând e bine să știm cu toții istoria mobilelor și cum funcționează. În al doilea rând e foarte important să știți că 5g nu o să vă descompună adn-ul, deci puteți schimba 3310-le ăla în sfârșit. Telefoanele au devenit o parte (prea?) importantă din viața noastră pentru că sunt atât de utile. În al treilea rând, aveți grijă pe unde lăsați telefonul ca să nu vă calce hackerii. De la comandat mâncare, la selfies, la sexting dorit sau nedorit smartphone-ul a devenit o extensie a sinelui, o unealtă atât de esențială încât o regăsești în zone unde nu găsești apă curentă sau electricitate. Cu toate astea telefoanele nu sunt omniprezente. Ba chiar există tot felul de rebeli care renunță la ele. Eu unul n-aș putea face așa ceva. În curând însă s-ar putea să facem următorul pas și să ne implantăm telefoanele, un prim pas spre cyborgii ăia marfă din filme. Până una alta, telefoanele încep să înțeleagă ce spunem și să devină din ce în ce mai deștepte. Cine știe poate curând o să decidă Siri că suntem prea proști și trebuie să aibă grijă de noi. Până la acest viitor incert să știți că iPhone-ul 11 e miștonoul Pixel pare excelent, se dă (poate?) liber la Huawei în SUA și la anu’ iese un iPhone nou moca.

Underwear goes inside the pants – Subiect rușinos pentru bunicile de pretutindeni, chiloții sunt o necesitate a vieții moderne. Ai putea chiar să spui că-s… INDISPENSABILI. Lăsând momentul umoristic la o parte, cât noi ne îmbrăcam încă cu chiloți tetra, știința a avansat. Nu doar că deja se vorbește de chiloți cu senzori pasivi de sănătate cusuți în textură dar deja poți cumpăra chiloți care îți filtrează gazele și le face să miroasă frumos. Un fel de catalizator pentru oameni. Chiloții nu-s de ieri sau de azi în viața noastră și lenjeria se regăsește într-o formă sau alta atât în istorie cât și între ptriburile izolate de astăzi](http://www.historyofclothing.com/clothing-history/loincloth/). Chiloții au avut și alte roluri de-a lungul anilor (pe lângă, ahem, protejatul organelor importante) deși cel mai cunoscut rol e un mit. În ultimele decenii chiloții au fost în mod rușinos implicați în terorism deși se pare că cel mai mare inovator în acest domeniu nu mai este printre noi. Tot la capitolul inovație dubioasă intră și chiloții comestibili, mai ales că, indiferent cât de comestibili sunt, aparent nu sunt foarte buni ca chiloți.

Articolul străvechi de săptămâna aceasta este o poveste înfricoșătoare de trădare povestită de New York Times în februarie 1908. A trebuit să dau 4 Euro abonament la ziar ca să vă pot arăta această apocrifă mișelească și șocantă și, dacă vreți să-mi rambursați această avere ca să nu mor de foame o puteți face aici.

Până data viitoare vă las cu cântec, de la (probabil) artistul meu favorit, Dan Bern.

Dragoș C. Costache

A Fake Hero

Dacă ți-a plăcut acest articol și dorești să primești informații de la Code for Romania te poți abona aici.