Pe Blogul nostru poți citi rapoartele noastre de cercetare și prototipare din programul Civic Labs pentru anul 2020-2021, în domeniile Educație, Sănătate, Grupuri Vulnerabile, Mediu, Participare Civică.

Ne pregătim de alegerile pentru Comisia Electorală VotONG!

VotONG, platforma prin care societatea civilă candidează și își alege în mod transparent reprezentanții în forurile consultative din instituțiile publice precum Consiliul Economic și Social, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării sau Consiliul Superior al Magistraturii, lansează Alegerile pentru Comisia Electorală.

Header Blog Post

Într-un an de la lansare, VotONG a organizat deja o primă rundă importantă de alegeri, cea prin care au fost desemnați cei 15 reprezentanți ai societății civile din cadrul Consiliului Economic și Social. 

Iar acum vă anunțăm că ne pregătim de alegerile pentru Comisia Electorală VotONG!

Prin platforma VotONG, organizațiile neguvernamentale pot nominaliza candidați, pot susține candidaturi și pot vota, printr-un mecanism ușor, auditabil și transparent.

Dacă reprezentați un ONG și doriți să votați candidații la alegerile pentru Comisia Electorale VotONG, vă reamintim că trebuie să fiți înscriși în platformă până la data începerii exprimării voturilor, pe 3 decembrie 2021.

Validarea înscrierii unui ONG pe platforma VotONG poate dura până la 72 de ore, deci asigurați-vă că aveți documentația necesară pregătită și că vă înscrieți din timp.

Găsiți toate detaliile despre platforma VotONG și formularul de înscriere, aici: https://votong.ro

Procesul de înscriere este unul simplu, dacă întâmpinați orice fel de probleme sau aveți nevoie de detalii suplimentare, ne puteți contacta la contact@code4.ro

Dacă ONG-ul dumneavoastră este deja înscris pe platformă și pregătit de vot, vă încurajăm să transmiteți informații despre VotONG tuturor partenerilor voștri din societatea civilă, o cât mai bună reprezentativitate este principalul obiectiv pe care îl urmărim.

Calendar Votong 2021

VotONG este o platformă realizată de voluntarii Code for Romania în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Academia de Advocacy și face parte din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania pentru societatea civilă.

Code for Romania s-a angajat la un plan de digitalizare a României în 5 ani. În acest sens, am dezvoltat peste 170 de soluții digitale în 5 domenii-cheie: educație, sănătate, mediu, grupuri vulnerabile și participare. Prin programul Tech for Social Good, voluntarii Code for Romania dezvoltă pro bono soluții care deblochează societatea românească, printre care și platforma VotONG. 

Oricine poate contribui la susținerea muncii voluntarilor noștri și la dezvoltarea de soluții corecte, strategice și transparente, tot ce trebuie să faci e să trimiți cuvântul “PUTEM” prin SMS la 8864 și vei dona 4 Euro pentru Code for Romania.