Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Raport Civic Labs - Acces la educație

Civic Labs Acces La Educatie

ȚARA CARE A RĂMAS ÎN URMA ELEVILOR SĂI 

”A rămas în urmă la învățătură.” O frază pe care am auzit-o de multe ori și care a devenit un soi de ”așa se spune la noi” când un copil nu performează la școală. Realitatea este că acel copil a fost lăsat în urmă. 

Vina nu este a lui ci a unui sistem care de zeci de ani nu reușește să țină el pasul cu nevoile copiilor lor pe care trebuie să îi deservească. De la problemele de infrastructură școlară, la lipsa dotărilor corespunzătoare, incoerența politicilor de intervenție în medii defavorizate și lipsa de investiții în formarea continuă a tuturor specialiștilor de care este nevoie într-o unitate de învățământ, lipsa de screening eficient a copiilor cu cerințe educaționale speciale și o completă ignorare a nevoilor de accesibilizare ale școlilor pentru elevii cu dizabilități, toate acestea lasă în urmă generații întregi de copii vulnerabili. 

Ce putem face? Cum poate tehnologia să șunteze drumul lung spre creșterea gradului de acces corespunzător la educație? Ce soluții avem? Haideți să găsim împreună răspunsurile în paginile acestui raport.

Click pentru a citi raportul