Joi 24 februarie, Code for Romania a anunțat că își oprește activitatea obișnuită și că își îndreaptă toate eforturile echipei și comunității de peste 2700 de voluntari spre construcția infrastructurii digitale de care societatea civilă și autoritățile au nevoie pentru administrarea situațiilor de urgență. Află mai multe aici și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Raport Civic Labs - Reducerea Poluării

Un Program 4

Risipa

Există un mit care spune că ai nevoie de 21 de zile ca să îți formezi un nou obicei. Timpul însă nu este unicul factor și nici cel mai important. Esențială este motivația care guvernează demersul de schimbare la nivel individual. Cifrele care fac referire la gradul de risipă la nivel global în multiple sectoare ar trebui să fie suficient de convingătoare încât să ne ajute să găsim foarte rapid motivația de a ne construi un set de practici care să contribuie la binele nostru și al celor din jur.

Risipa alimentară, de energie, de produse vestimentare și multe altele contribuie zi de zi la agravarea problemelor de mediu cu care ne confruntăm. Soluțiile nu sunt doar în responsabilitatea celor care ne guvernează, ci și a noastră, cei care suntem de fapt cei care generează o mare parte din probleme. A duce un stil de viață responsabil este o obligație în anul 2021 dacă vrem ca generația noastră și a copiilor noștri să aibă parte de un mediu sustenabil.

Astfel că, prin acest raport vă invităm astăzi să descoperiți în primul rând motivația necesară pentru a face o schimbare simplă cu efecte uriașe pentru sănătate și pentru comunitate, dar și o serie de soluții pe care le avem la îndemână care să ne ajute în acest demers.

Descărcați raportul