Click aici pentru a citi cele 6 acțiuni strategice pentru transformarea digitală și 8 ecosisteme propuse de Code for Romania pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Soluțiile Code for Romania pentru administrația publică locală

Administratia Publica Locala

Multe dintre soluțiile proiectate sau deja construite prin programele Code for Romania pot eficientiza și transparentiza activitatea autorităților publice locale. Odată finalizate, toate aceste soluții vor putea fi folosite gratuit de către orice primărie din România. În plus, reformele și proiectele strategice propuse de noi pot pune bazele unui proces corect și sustenabil de digitalizare a administrației publice locale.

Încă din faza de proiectare, echipele noastre au fost în permanent dialog cu actorii instituționali relevanți, astfel încât soluțiile noastre răspund exact problemelor din teren.

Printre propunerile Code for Romania se numără un website builder pentru primării, soluții pentru consultare publică și construirea bugetului participativ sau eficientizarea accesului la informațiile publice, pentru a da doar câteva exemple.

Planul nostru de digitalizare a României cuprinde 37 de obiective pentru care vom proiecta soluții digitale bune, prototipuri testate, validate și scalabile. Trei dintre cele care intră în faza de proiectare în 2021 se pot adresa direct autorităților publice locale și oferă soluții valoroase la probleme ale comunităților: Primării funcționale, Reciclare și managementul deșeurilor, Acces la Educație.

Puteți afla mai multe despre mecanismul prin care funcționează Code for Romania aici

În documentul de mai jos am sintetizat oferta noastră pentru administrațiile publice locale. Veți regăsi nu numai soluțiile noastre proiectate, în curs de proiectare sau deja construite, ci și detalii despre politicile publice propuse de Code for Romania pentru digitalizarea eficientă a României. Atât soluțiile digitale cât și sprijinul sau consultanța puse de noi la dispoziție autorităților publice sunt oferite gratuit. Code for Romania lucrează exclusiv pro-bono cu orice instituție conform deciziei membrilor organizației de a nu accepta finanțări publice. 

Click aici pentru a descărca documentul