În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 016  Cine Ce Face

 Environment for Romania: 
Informații clare despre rolul fiecărei instituții în situații de urgență

 Soluție live 

”Cine ce face” este un proiect de informare prin care cetățenii pot obține o imagine cât mai clară și corectă asupra rolurilor diverșilor actori din societate într-o situație de urgență. Identificarea rolului fiecărei instituții poate fi dificilă pentru populația generală, în special după o calamitate, îngreunând accesul la servicii și resurse importante.

Vezi soluția
Covid 7
cine ce face
Covid 8

Felicitările ne fac fericiți, donațiile ne ajută să continuăm.

Donează pentru a susține eforturile Code for Romania de ameliorare a efectelor războiului din Ucraina.

Soluție construită de:

Bogdan Ivanel

Președinte

Caterina Oproiu

Communication Officer

Laura Micle

Researcher

Olivia Vereha

Vice President of Product

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web