Code for Romania este primul ONG românesc care devine organizație globală! Puteți urmări înregistrarea evenimentului de lansare, organizat în parteneriat cu Primăria Haga și Ministerul de Externe Olandez AICI.

Dosarul Digital

 021  Dosarul Digital

 Health for Romania: 
Sistem de monitorizare a stării de sănătate a mamelor din comunități defavorizate

 Soluție live 

Mamele din comunitățile defavorizate ajung la medic cel mai adesea abia în momentul nașterii. De multe ori, medicul o vede prima dată pe aceasta când este deja în travaliu și nu are la dispoziție niciun fel de istoric medical al acesteia. Dosarul Digital este un sistem de management al cazurilor în care asistenții sociali, comunitari, mediatorii sau ONG-urile își pot crea cont și menține jurnale despre mamele din comunitățile în care activează. La fiecare vizită, asistentul răspunde la câteva chestionare simple prin care evaluează starea acesteia. Fiecare mamă ar putea avea astfel o fișa online cu răspunsurile la aceste evaluări recurente, fișă care poate fi transmisă și medicului atunci când acesta o vede prima dată la momentul nașterii.

Soluție adoptată de Fundația Vodafone România

Administrator: Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) Filaiala Cluj

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Admin | Android | iOS | API