În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

 020  e-Sense

 Education for Romania: 
Exerciții flexibile, adaptate pentru copiii cu surdocecitate

 Soluție live 

Accesul la o educație de calitate pentru copiii cu surdocecitate depinde de accesul celor care se ocupă de formarea lor la resurse educaționale suficiente și flexibile.  Copiii în această situație au nevoi speciale ce țin de comunicare, socializare, dezvoltare cognitivă și psihomotrică. eSense este o soluție adaptată nevoilor lor specifice date de combinația de deficiențe de vedere și de auz. Aplicația sprijină cadrele didactice în intervenția timpurie și nu numai, cu exerciții și jocuri customizabile, care urmează curriculumul în vigoare, fiind deschisă pentru toată lumea, open-source, replicabilă și reutilizabilă în toată lumea.

Vezi soluția
E Sense

Soluție adoptată de Fundația Orange

Administrator: Sense Internațional România

Acum, în perioada cu COVID-19, când interacțiunea față în față nu mai este posibilă, acest soft educațional este legătura dintre mine și copil, mijlocul prin care voi putea realiza activitățile de stimulare cognitivă generală și stimulare senzorială adaptate nevoilor atât de speciale, ale copilului cu surdocecitate. 

Gabriela
Profesor la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan Timișoara

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web