Click aici pentru a citi cele 6 acțiuni strategice pentru transformarea digitală și 8 ecosisteme propuse de Code for Romania pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Impreuna pentru sanatate

Împreună pentru Sănătate

 Health for Romania: 
Sprijin pentru părinții copiilor internați în alte orașe

 Soluție în lucru 

În cazul copiilor internați pe perioade foarte lungi, aparținătorii care nu locuiesc în același oraș cu cel în care este tratat au nevoie de cazare, iar aceasta este un cost pe care mulți dintre ei nu și-l permit. Lucrurile sunt cu atât mai complicate atunci când părinții au nevoie de ajutor pentru a-și trata copilul în altă țară. Prin Împreună pentru sănătate creăm o platformă prin care orice părinte poate solicita sprijin în strângerea de fonduri, în găsirea unor clinici potrivite, consiliere juridică și psihologică și găzduire gratuită pentru cei care au nevoie de cazare pe durata tratamentului și nu au posibilitatea financiară de a închiria o locuință. Gazdele își pot marca disponibilitatea de cazare în platformă (se înscriu voluntar și sunt validați), iar pacienții și aparținătorii pot găsi online cazare temporară în orașele în care au nevoie.
 

Soluție adoptată de Fundația Vodafone România

Administrator: Asociația MAME

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web