În 2022, echipa Code for Romania, alături de comunitatea de peste 3000 de voluntari a construit în timp record un ecosistem care a ajutat deja peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Zi de zi, lucrăm la noi soluții digitale care să rezolve problemele societății românești. Vezi aici soluțiile noastre și susține-ne cu o donație trimițând un SMS cu textul PUTEM la 8864. Împreună PUTEM.

Impreuna pentru sanatate

Împreună pentru Sănătate

 Health for Romania: 
Sprijin pentru părinții copiilor internați în alte orașe

Soluție live 

Soluția digitală www.impreunapentrusanatate.ro este menită să pună gratuit la dispoziția pacienților și aparținătorilor acestora următoarele servicii: consiliere privind accesarea serviciilor medicale potrivite din țară și din străinătate; consultanță privind strângerea de fonduri necesare pentru plata unor investigații medicale și tratamente efectuate la clinici în străinătate sau nedecontate de CNAS; sprijin pentru identificarea unor opțiuni de cazare, găsirea unor medicamente, facilitarea transportului casă-spital sau traducerea unor documente medicale. 
 

De asemenea, platforma va fi un loc de bine virtual, o comunitate a solidarității, care îi va aduce împreună pe cei aflați în nevoie cu cei care pot oferi ajutor, punându-le la dispoziție, gratuit, bunurile și serviciile absolut necesare în perioada de confruntare cu boala.

Vezi soluția

Soluție adoptată de Fundația Vodafone România

Administrator: Asociația MAME

Codul sursă

Tot codul scris de comunitatea Code for Romania este open-source. Ne propunem să construim, contribuim la și să încurajăm dezvoltarea librăriei de cod a României pentru a crește calitatea soluțiilor software din spațiul public și nu numai. Codul sursă deschis ajută la creșterea calității infrastructurii digitale construite de actorii din domeniul digitalizării, reduce costurile prin reutilizarea sa în contexte distincte, crește gradul de transparentizare, elimină dependența de furnizori unici și încurajează consolidarea de comunități de contribuitori printre specialiști care pot semnala erori sau pot îmbunătăți componente și funcționalități. Descopera aici codul acestei soluții:

Web